hur lätt ischias

Smärta som strålar längs ischiasnerven kallas ischias. Ischiasnerven är den längsta nerven i kroppen, det börjar i ryggraden och reser ner skinkorna och ner på baksidan av varje ben. Ischias har många orsaker, bland annat diskbråck, degenerativa artrit, vaskulära problem och skada, enligt American Medical Association. De flesta människor återhämta sig från ischias inom ett par veckor utan behandling, men du kan vidta åtgärder för att lindra smärtan under tiden
1.
Vila så mycket som möjligt för de första dagarna av symtom så att inflammationen att gå ner.
2.

American Academy of ortoped (AAOS) rekommenderar att försöka en anti-inflammatorisk medicin som ibuprofen för att lindra smärta och inflammation.
3.
Applicera en kall kompress på första tecken på symtom för att minska smärta och minskar inflammation av ischiasnerven. Mayo Clinic rekommenderar omslagspapper en kylklamp i en handduk och tillämpa den på det smärtande området i 15 till 20 minuter flera ggr om dagen.
4.
Försök att man värmer smärtsamma fläckar. Växlar mellan en värmedyna och en kall kompress kan hjälpa till att lindra smärta efter du har haft symtom ett par dagar.
5.
Var aktiv så fort du kan. Stretching, promenader och andra skonsamma fysiska aktiviteter är bra val. Undvik aktiviteter som kräver vridning eller studsar.
6.
Se din läkare om symtomen inte förbättras. Receptbelagda mediciner, sjukgymnastik, steroid injektioner och kirurgi är behandlingsalternativ för personer med svår ischias.

tips och varningar


 • När din kondition börjar förbättras, anser början en övning rutin som inkluderar aerob aktivitet och styrketräning, vilket kan minska risken för ryggproblem Enligt Mayo Clinic.
 • Sök läkarvård omedelbart om du har nerv tryck som får dig att förlora blåsan eller tarmen kontroll eller om du upplever domningar och stickningar i underlivet. Detta är tecken på en diskbråck som kräver omedelbar operation, enligt AAOS.
 • Tala med din läkare innan du börjar ett nytt träningsprogram, och vara noga med att utföra övningarna korrekt för att förhindra skador.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.