hur man ska behandla ljumskskada

Ljumskskador är oftast resultatet av en tår i fibrerna i adduktorer. Dessa muskler börjar i ljumsken och utvidga ner insidan av låren på knäna. Löpare, tennisspelare, dansare och andra som sysslar med intensiv stretching rörelser är mottagliga för ljumsken skada. Behandla en stam på detta område är relativt enkelt men tar tid att läka ordentligt
1.
Följ "R. I. C. E. " Metoden direkt efter en skada till ljumsken. Tekniken är att vila området, isen, sätta på en komprimering bandage och höja den nedre halvan av kroppen.
2.
Tejpa ljumskarna och med dagen efter en ljumske skada. Gör det hårt nog för att ta bort trycket på området, men inte så hårt slag att de försvårar cirkulationen.
3.
Stretcha musklerna efter en dag av ris metod och efter tejpning området. Inte överanstränga utan snarare försiktigt sträcka området för en stund. Upprepa några gånger under dagen så bekvämt.
4.
Schemalägg ett möte med en terapeut utbildad i sport skada. Du kan behöva terapeutisk massage på området och terapeuten kommer att kunna hänvisa dig på övningar att utföra hemma medan healing.
5.
Applicera is eller värme efter övningar ljumskskada. För lindring av ömhet är det bra att tillämpa en kompress av is eller en värme wrap följande övning. Du kan växla is och värme för bästa avlastning.
6.
Se en läkare för vidare behandling om din ljumske fortsätter att vara besvärande efter två veckor eller om smärtan är extrem när som helst. Läkaren kan injicera bedövningsmedel för att hjälpa till med smärta eller en kortikosteroid för att lindra inflammation.
7.
Tänk kirurgi Om din läkare bedömer du har en stor tår och skulle ha nytta av förfarandet. Om muskeln är helt avslitna en operation kan vara din enda belöning.

Tips och varningar


 • Ta över disk läkemedel såsom ibuprofen att hjälpa till med inflammation och smärta.
 • Walk med kryckor eller annan enhet för att ta bort trycket på ljumskarna och låt det läka.
 • alltid värma upp genom att sträcka din adduktorer för att undvika problem med ljumskarna i framtiden.
 • inte går tillbaka till ansträngande fysisk aktivitet för tidigt. Det kan ta upp till tre månader för en hel tår att helt läka. Konsultera en sport skada specialist när det gäller hur man säkert bygga upp din adduktorer.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.