Hur identifiera och behandla bicipital tendinit

Bicipital tendinit orsakar smärta och ömhet längs senor och leder, smärta på natten och smärta som blir värre när du flyttar eller är aktiva. Den inträffar när senor, som är den fibrösa strukturer som förbinder muskler och ben, bli irriterad, svullen och inflammerad. Det kan påverka senor, men oftast påverkar din armbåge, handled, axel och hälsenan i hälen. Du kan också uppleva senor degeneration. Bicipital tendinit orsakas av skada, överanvändning av muskler och senor förlora elasticitet som du ålder. Villkoret är också hos personer med reumatoid artrit, diabetes eller andra systemiska sjukdomar

anvisningar


1 <. . br> Se
läkare. Du behöver en fysisk undersökning där läkaren kommer att leta efter tecken på smärta och ömhet när du använder muskler och senor. Din senor kan vara inflammerad och huden röd och varm.
2.
Har röntgenundersökningar. Röntgen och andra diagnostiska tester kan hjälpa läkaren avgöra orsaken till din smärta.
3.
Var stilla. Behandlingen är inriktad på att lindra smärta och minska inflammation, så kan din läkare rekommendera vila och fixering av det drabbade området. Skenor eller hängslen kan användas för att hålla dig från att överanvända skadade muskler och senor.
4.
Använd värme och kyla. Tillämpa något varmt eller kallt att din skada kan hjälpa till med smärta och svullnad.
5.
Ta medicin. Acetylsalicylsyra, ibuprofen och andra icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel kan vidtas för att minska smärta och inflammation. Åksjuka läkemedel som Valium arbete för att kontrollera illamående och kräkningar och minska spinning orsakas av svindel. Du kan behöva ta vätskedrivande läkemedel som Dyazide och Maxzide att reglera vätskevolymen och trycket i innerörat.
6.
Har steroid injektioner. Medicin injiceras direkt in i senskida kan kontrollera smärtan.
7.
Starta sjukgymnastik. Detta används för att sträcka och stärka senor och muskler, och kommer att hjälpa till att återställa senor funktion, förbättra läkning och förhindra andra skador.
8.
överväga operation. Detta är en sällsynt behandlingsalternativ, men kan vara nödvändigt att ta bort inflammerad vävnad runt den skadade senan.
9.
Ändra din kost. Balans dina måltider genom att sprida ut dem jämnt under dagen och äta samma belopp vid varje måltid, intag begränsa salt och undvika natriumglutamat (MSG).

Tips och varningar


 • Undvik monotona rörelser och överanvända dina armar och ben. Motion och sträcka regelbundet för att upprätthålla starka och flexibla muskler. Värm alltid upp med lätta övningar i lugnt tempo innan du gör något krävande aktiviteter.
 • ytterligare skada och eventuellt brott kan uppstå på grund av långvarig inflammation. Med diuretika läkemedel kan orsaka din kropp att bli utfiskade av mineraler såsom kalium. Var medveten om att bicipital tendinit får avkastning även efter behandlingen. Risken för tendinit bicipital ökar när du blir äldre, genom att spela sport med monotona rörelser såsom basket och bowling, och genom att göra arbeten som innebär vibrationer, kraftfull ansträngning och obekväm ställning.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.