Hur man testar för Méniu00E8res sjukdom

Méniu00E8res sjukdom är en inre öronsjukdom mest sannolikt att påverka människor mellan 40 och 50 år gamla. Sjukdomen orsakar onormala sinnesförnimmelser som hörselnedsättning, tryck eller ringningar i öronen, och den snurrande känsla av svindel. Méniu00E8res sjukdom är kopplad till en onormal sammansättning eller volym vätskan i innerörat. Vad orsakar innerörat vätska till förändring är inte känd. National Institute on Dövhet och annan kommunikation störningar uppskattar att det finns 615. 000 personer med Méniu00E8res sjukdom i USA.

Instruktioner


1
Se en läkare. . . Du behöver en korrekt diagnos för att avgöra om symtomen orsakas av Méniu00E8res sjukdom.
2.
Ha en utfrågning bedömning. En audiometri hörseltest ska användas för att bestämma din hörsel kvalitet och alla inre problem öra. Testet mäter din förmåga att skilja mellan liknande ord och hur väl du känner av olika tonlägen och ljudvolymer.
3.
Bedöm din balans. Elektronystagmografi bedömer dina ögonrörelser för att utvärdera ditt saldo. Muskler som styr ögonrörelser är anslutna till balans närstående givare i innerörat.
4.
Har Rotary-stol testning. Den använder en datorstyrd stol som roterar. Läkaren övervakar din ögonrörelser när stolen rör sig och använder information för att mäta innerörat fungerar.
5.
Har VEMP testning. Vestibulära evoked myogenic potential test mäter hur du upptäcka acceleration rörlighet.
6.
Ha en posturography test. Det kommer att visa om din vision, innerörat funktion eller förnimmelser från huden, senor, är leder och muskler och orsakar problem.
7.
Genomgå en MR. Använda ett magnetfält och radiovågor, kommer en MRI visar bilder av kroppens mjukdelar och en tvärsnittsstudie eller 3-D bild av din hjärna.
8.
Har en datortomografi . Detta x-ray test kommer att visa din läkare tvärsnittsdata bilderna av kroppens inre strukturer.
9.
Ha en Hjärnstamsaudiometri test svar audiometri. En dator används för att ge detta test av hörcentralerna i hjärnan och hörselnerver. Det kommer att leta efter tumörer som kan störa hörselnerven funktion.

Tips och varningar


 • Undvik att köra eller använda maskiner. Sitta eller ligga ner om du känner dig yr. Vila under och efter episoder av yrsel. Gå inte tillbaka till den normala rutinen för tidigt. Kom ihåg yrsel kan få dig att tappa balansen.
 • Du kan skadas på grund av oförutsägbara episoder av yrsel. Villkoret ökar risken för att falla och råka ut för olyckor vid bilkörning eller hantering av maskiner. Du kan bli deprimerad eftersom sjukdomen begränsar din förmåga fungerar till fullo.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.