försiktighetsåtgärder efter klimakteriet

Kvinnor går naturligtvis klimakteriebesvär skede i sena 40 eller tidigt 50-tal. Kvinnor som har en hysterektomi eller erfarenhet dämpningen i produktionen av kvinnliga könshormoner på grund av behandlingar för sjukdomar såsom cancer kan utveckla klimakteriebesvär förtid. Klimakteriet medför obehagliga symptom grund av de fysiska obalans av hormoner. Det finns också vissa hälsoproblem bör du vara medveten om som är relaterade till denna förändring i livet

Heart Disease

hjärtsjukdom. anses vara den främsta dödsorsaken hos kvinnor. Risken för hjärtsjukdomar ökar när din östrogennivåerna minskar, vilket är en naturlig företeelse hos kvinnor i klimakteriet. Du kan göra mycket för att minska denna risk. Om du röker bör du överväga att stanna. Rökning ökar blodtrycket och sätter dig på en högre risk för stroke eller hjärtinfarkt. Äta en fettsnål kost med mycket fullkornsprodukter, frukt och grönsaker kommer att sänka risken för hjärtsjukdom. Inklusive en daglig övning rutin är också bra för hjärtat.

Benskörhet

Kvinnor är också benägna att benskörhet när de når klimakteriet. Kvinnor förlorar normalt bentäthet i ganska snabb takt under de första åren av klimakteriet innan det planar ut. Detta gör dem mer utsatta för benskörhet, vilket lämnar ben spröd och svag. Naturligtvis leder detta till frakturer. Kvinnor i klimakteriet ålder är speciellt känsliga för frakturer i handled, höft och ryggrad. Så det är viktigt att du se till att du får tillräckligt med kalcium och D-vitamin i kosten. Kvinnor som går igenom klimakteriet behöver 1. 200 till 1. 500 mg kalcium och 800 enheter av D-vitamin varje dag. Motion är väldigt viktigt också. Du bör gå eller jogga varje dag för att hjälpa till att hålla dina ben starka.

Viktökning

Kvinnor som går igenom klimakteriet ofta uppleva en ökning i vikt. Gå upp i vikt är inte förknippas med hormonella förändringar upplevde under klimakteriet. Det beror på levnadsvanor, eller ibland är det genetiskt. Du kan vara mer inaktiva under dessa år. Du kan vara att äta mer, och bränna färre kalorier. Det är lätt löst genom att följa en strikt diet och motion schema. Vår kost är mycket viktigt i hela vårt liv, men när vi når klimakteriet, är det tydligare än någonsin hur viktigt våra matvanor och motion är för vår hälsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.