hur du kan förbättra ditt minne drastiskt

Du kan förbättra ditt minne drastiskt genom att utöva ditt sinne. Det finns flera sätt att göra det, och du kan lära dig några av dem i denna artikel
1.
Det finns flera sätt att förbättra ditt minne oavsett vilken ålder du är. De är enkla och lätta att göra i din vardag. Prova dem i flera dagar och de kommer att bli andra natur för dig.
2.
Vad du än gör upprepa det högt för dig själv. Säg "Jag ska få mina bilnycklar. " Detta kommer att hjälpa dig att komma ihåg vad man sagt och kommer att hålla dig på rätt spår.

Ta större bitar av saker att komma ihåg. Det bästa exemplet jag kan tänka på är antalet en kombination. Istället för 1-3-8-6-3-9-4-8, minns det som 1386 och 39 fyrtioåtta. det sättet du bara har två nummer att komma ihåg istället för fyra. Man klipper vad ni har att komma ihåg med hälften.
3.
Använd ramsor att komma ihåg namn som Bob har ett jobb, Liz i showbiz, etc. Du kan också avse människors namn med kändisar de kan se ut, eller låtar som har sina namn i den.

Om du inte kan komma ihåg något inte blir stressad ut. Det kommer bara göra det värre och distraherar dig ännu mer att du inte kan komma ihåg.
4.
Ta hand om din hälsa.

Se till att få massor av sömn. sömnbrist kan definitivt hålla dig från att komma ihåg saker. Unga föräldrar till nyfödda barn är ett perfekt exempel på detta faktum.

Ät mat som är rik på omega-3-fettsyror som fisk-specifikt lax eller sardiner.
5.
Arbete pussel av alla slag, eftersom de stärker din hjärna. De kan vara korsord, ord sökning eller pussel.

Tips och varningar


 • Alla glömmer saker ibland. Bli inte stressad över det, eftersom det gör det bara värre.
 • Om du har en familjehistoria av demens eller Alzheimers, konsultera med din läkare om din oro minnesförlust.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.