hur man gör känsla av GERD

Har du hört uttrycket GERD genom runt nyligen? GERD står för Gastro-esofageal refluxsjukdom, även känd som syra refluxsjukdom. Det är en mycket vanlig sjukdom som toppar under semesterperioderna, på grund av intag av större måltider. Förhoppningsvis kommer denna artikel att ge dig en bättre förståelse av sjukdomen och sätten att behandla och förebygga det
1.
Förstå tecknen av GERD.

syra refluxsjukdom uppstår när syror i magen ryggen upp i matstrupen orsakar en brännande känsla som kallas halsbränna. Nästan alla upplever tillfällig halsbränna, en del mer intensiv än andra. Det är klassificerad som GERD när du upplever halsbränna 2-3 gånger per dag under en period av minst 3 månader.
2.
Rådgör med din läkare.

Om känner att du kan uppleva GERD, än du måste uppsöka en läkare omedelbart. Innan ett möte, skriva ner alla dina symptom, läkemedel som tas, samt en kort beskrivning av din kost. Skriv även ner alla frågor du kan ha så du inte glömmer att fråga dem.
3.
Test för GERD.

Du läkare kanske vill utföra vissa tester för att se om du har GERD. Några av testerna är: en endoskopi eller barium esophagram. För en endoskopi, kommer läkaren att placera en kamera i matstrupen att bedöma omfattningen av skador orsakade av magsyra. I en barium esophagram kommer patienten dricker en kalkhaltig barium lösning som hjälper deras organ dyker upp på röntgen. Läkaren kommer att kontrollera avvikelser i form av magen och matstrupen.
4.
Behandlingar för GERD.

Den vanligaste behandlingen är en over-the-counter antacida läkemedel. Du läkare kommer att kunna föreskrivna starkare medicin som kommer att begränsa syraproduktionen i magen och skapar ett skyddande skikt på foder i matstrupen och magsäcken. I extrema fall kan operation behövas.
5.
Livsstilsförändringar.

Det finns livsstil förändringar som går att göras för att minska smärtsamma symtom på GERD, och kan eliminera mindre allvarliga fall av GERD helt och hållet. Först minska mängden sura livsmedel, fett och extrema krydda i din kost som kan omfatta: citron frukt och tomater, läsk, choklad, Peppermints och chilipeppar. Även ta hänsyn till den mängd och tidpunkt för måltider: undvik stora måltider och inte äta 2-3 timmar före sänggående

tips och varningar


 • Over. receptfria Antacida kommer att bidra till att lösa mindre allvarliga fall av GERD.
 • vara proaktiv. Fatta kloka beslut för att undvika GERD innan den startar.
 • alltid rådfråga din läkare innan du tar något medicinskt råd.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.