hur man kan bli av tennisarmbåge

Har du upprepade gånger uppleva smärta längs den laterala delen av armbågen när du lyfter eller ta ett objekt? Trots att du inte spelar tennis har du förmodligen tennisarmbåge. Även kallad lateral epikondylit detta tillstånd uppstår som en följd av repetitiva böjning och sträckning i armbågen. Repetitiva stretching av armbågen ligament leder till inflammation och smärta vid sido epikondylen. Racket sporter är ofta förknippad med tennisarmbåge, men kan någon
verksamhet som upprepade gånger sträcker armbågen orsaka problemet. Hur du blir av tennisarmbåge och förhindra att det upprepas
1.
Sluta spela tennis eller vad racketsport orsakar din tennisarmbåge för en kort tidsperiod. Fortsätta att använda armbågen för någon sport skulle lätt kunna förvärra problemet.
2.
Ansök is till platsen för högsta armbågen smärta flera gånger om dagen i 20 till 30 minuter för att lindra smärta . . och inflammation
3
Använd en kompression armbåge stag för att stödja ditt skadade armbågen, det kan hjälpa att bli av med tennisarmbåge snabbare.
4.
Ta en oral anti-inflammatoriska medel såsom naproxen eller ibuprofen. Dessa produkter kan bidra till att minska ledsvullnad, inflammation och smärta.
5.
Börja omedelbart underarm, armbåge och handled stretchövningar flera gånger om dagen. Det finns ett antal webbplatser på Internet som tillhandahåller användbar instruktions diagram. Lägg till handleden och underarmen styrkeövningar samt en gång stretching orsakar inte längre armbågen smärta.
6.
Schema flera sessioner av sjukgymnastik att bidra till återuppbyggnad din skadade armen och bli av tennisarmbåge. Förutom att hjälpa lära dig rätt övningar att utföra på hemmaplan terapeuter kan behandla dina skadade armbågen med ultraljud eller elektrisk stimulering.
7.
Använd rätt teknik och utrustning när du återvänder till tennis domstol. Spelar med fel utrustning eller felaktig form på din tennis slag kan predisponera du återkommande tennisarmbåge.

Tips och varningar


 • Kontakta din läkare om din tennisarmbåge inte förbättras efter flera veckor eller om symtomen försämras trots rehabiliterande behandling.
 • Det kan ta veckor till månader att helt bli av tennisarmbåge.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.