hur man kan minska klimakteriebesvär

Klimakteriebesvär som vaginal torrhet, värmevallningar och nattsvettningar är vanliga. Klimakteriebesvär är orsakade av minskningen östrogen produktion som sker i klimakteriet åren. Andra klimakteriebesvär kan inkludera sömnlöshet och humörsvängningar. Lyckligtvis finns det åtgärder du kan vidta för att minska klimakteriebesvär
1.
Kontakta din läkare. Läkaren kan göra ett bäcken undersökning och rekommendera blod i avföringen för information om hormonnivåer. Ge din läkare en detaljerad redogörelse av din klimakteriebesvär. Baserat på dina symtom och hans undersökning. Din läkare kommer utarbeta en behandlingsplan för att minska klimakteriebesvär.
2
Fråga om hormonbehandling. Under klimakteriet, är kroppens förmåga att producera östrogen minskat. Hormonersättningsbehandling kommer att återställa östrogen och minska klimakteriebesvär. Denna behandling option risker, till exempel en ökad risk för blodproppar, hjärtinfarkt, stroke, livmodercancer och bröstcancer. Diskutera detta alternativ noggrant med din läkare innan du överväger det.
3.
Fråga om antidepressiv medicin. Antidepressiva kan vara effektiva för att minska klimakteriebesvär såsom värmevallningar och nattliga svettningar. Fråga din läkare om antidepressiv behandling är lämplig för dig. Biverkningar av antidepressiva läkemedel kan inkludera viktökning, muntorrhet, magbesvär, huvudvärk och försämring av sina depressiva symptom. s
4.
Prova soja. Livsmedel som innehåller soja kan minska klimakteriebesvär. Soja har östrogen som egenskaper och är effektivt för att minska värmevallningar och nattliga svettningar. Kontrollera med din läkare om att ta soja för att minska din klimakteriebesvär, eftersom det kan innehålla samma risker som att ta östrogen.
5.
Fråga silverax. Silverax kan vara effektiva för att minska klimakteriebesvär såsom nattliga svettningar och varm flashes. Black Cohosh kan störa vissa mediciner du tar, så diskutera detta behandlingsalternativ med din läkare.

Tips och varningar


 • Sänk ditt sovrum temperatur. För att minska klimakteriebesvär såsom nattliga svettningar, sänka rumstemperaturen. Genom att sova i ett svalt sovrum, kan du hålla nattliga svettningar i schack.
 • Om du tar hormonersättningsterapi att minska klimakteriebesvär och blir andfådd, bröstsmärta eller andningssvårigheter, ring för akut medicinsk hjälp . Dessa symtom kan ha samband med en blodpropp, stroke eller hjärtinfarkt, som kan relateras till hormonbehandling.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.