hur man ska behandla diarré symtom lindra diarré

Diarré är obehagligt och otrevligt att ha att göra med. Det senaste vanligen några dagar och orsakas oftast av en virusinfektion. Diarré kan spridas från en familjemedlem till en annan särskilt om de har varit sjuk med skorstenen eller någon annan virusinfektion
1.
När du gå på toaletten flera gånger om dagen och avföringen är lös du sannolikt har diarré. Du bör se till att du inte har något blod i avföringen Du bör också se till att du inte har feber eller frossbrytningar. Om du har dessa symtom ska du gå och se din läkare. Du kan få diarré av förorenad mat, vatten från sjöar och vattendrag, och delade badtunnor och simning pools. You måste kolla med din läkare så att du inte har irriterad skål syndrom, IBS om villkoret varar mer än 3 eller 4 dagar.
2.
Eftersom du förlorar vätska du behöver för att stanna hydrerade och dricka vätskor som hjälper fylla på dina natrium och kalium.
Du kan dricka Gatorade och drycker som ingefära ale är de bästa för att bekämpa bli uttorkad. Se till att hålla din dryck kall och inte kallt. Ta några klunkar och inte sluka ett glas åt gången. Du kan äta en skål med buljong så att det hela ljummet och inte hett. Du bör försöka vila detta kommer att ge din kropp tid att bekämpa bugg och om du har kramper prova en värmedyna på magen.
3.
Andra livsmedel du kan prova och äta är yoghurt som innehåller Lactobacillus som kommer att bidra till att lugna magen. Ris och nudlar tillsammans med bananer är goda att äta. Du bör undvika mjölk och ost sedan i tunntarmen är där diarré vanligtvis finns och det är där dessa produkter är rötas. Försök att hålla dig borta från alla koffein speciellt kaffe som bara kommer att lägga till din diarré.
4.
Som en sista åtgärd kan du prova en OTC-medicinering som Pepto Bismal som väl känner att hjälpa till att stoppa diarré. Om du fortsätter att ha att gå på toaletten efter 5 dagar måste du komma till läkare eftersom detta skulle kunna vara ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.