ljusterapi för bältros

Bältros är en hudåkomma som resultat från samma virus som orsakar vattkoppor. Om av någon anledning vilande vattkoppor virus (som aldrig lämnar kroppen) blir aktiv efter att en person har haft vattkoppor, kan det skapa smärtsamma utslag och hudirritation. Liksom många andra hudåkommor, får bältros vara hjälpta av ljusterapi

Samråd

Bältros, ungefär som vattkoppor, är inte en sjukdom som kan elimineras från kroppen. Det kommer att gå iväg på egen hand efter flera veckor, men det kommer att förbli vilande i kroppen. Ljusterapi (kallas infraröd behandling på många ställen) har visat sig hjälpa till i läkningsprocessen. Rådgör med din läkare innan behandlingen påbörjas. I vissa fall medicinering kan vara ett bättre alternativ för att bekämpa bältros.

Clinics

Ljusterapi är oftast gjort på en klinik. När beslut fattas om en klinik, försöka få en känsla för om detta är den typ av plats och vilken typ av personal som du är villig att lita på din hälsa till. Några saker att titta efter är om läkarna förklara hur ingreppet utförs, vad den kommer att medföra, hur mycket det kommer att kosta, och vilka eventuella biverkningar av behandlingen är. Chansen är stor att mer än en enda behandling kommer att behövas för att hjälpa till att läka och kontrollera ett utbrott av bältros så det är viktigt att du litar på personalen på kliniken.

Överväganden

Ljusterapi är en relativt ny behandling. Detta betyder att även om du och din läkare är överens om att IR-terapi skulle vara ett bra alternativ för att behandla bältros, får behandling inte är tillgängliga i ditt område. Som ett alternativ, finns det infraröda terapi enheter att köpa, de flesta enkelt online.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.