medicinska dieter för divertikulit

Divertikulit är ett smärtsamt tillstånd där små påsar i slemhinnan i matsmältningssystemet bli infekterade eller inflammerade, enligt MayoClinic. com. Även sådana påsar kan utvecklas var som helst i matsmältningssystemet, de är oftast finns i tjocktarmen. Om du har dessa påsar, har du ett tillstånd som kallas tarmfickor, som blir divertikulit när en eller flera av dem blir inflammerad. Kost kan bidra till att orsaka tarmfickor och är nyckeln till att minimera de symptom av divertikulit.

Orsaker och riskfaktorer

En påse i slemhinnan i mag-tarmkanalen är känd som en divertikel, plural av vilka. är diverticula. Dessa är vanliga, finns i ungefär hälften av alla amerikaner över 60 år, enligt MedlinePlus. Men bara en liten andel av de med diverticula upplevelsen någonsin en smärtsam släng av divertikulit, som länge ansågs vara utlösas av ett litet frö, nötter eller majskorn som hade fastnat i en divertikulär påse. MayoClinic. com säger forskning har visat att så inte är fallet, men de flesta dieter fortsätta att undvika sådana livsmedel som de kan irriterande under en flare-up. MedlinePlus rapporter som divertikulit kan orsakas av en liten tår eller inflammation i en divertikel. Om en tår blir tillräckligt stor, "avföring i tjocktarmen kan spilla i bukhålan och orsaka en infektion (abscess) eller inflammation i buken", enligt MedlinePlus. De två största riskfaktorerna för tarmfickor, vilket banar väg för divertikulit, är ålder och äter en fiberfattig kost.

kost för akut attack

När en fiberrik kost är bäst för att förhindra utveckling av diverticula, är en låg rester diet obligatorisk under en akut attack av divertikulit. I en artikel på HealthCastle. com rekommenderar dietist Gloria Tsang att du äter inte mer än 10 gram fibrer per dag, vilket innebär att du bör undvika fullkornsprodukter. Tillåten spannmålsprodukter innehåller anrikat, raffinerat vitt bröd, småfranska, engelska muffins och bagels, vanligt spannmål, kex te, kakor arrowrot, Melba toast och kex läsk och vitt ris, raffinerat pasta och nudlar.

Tsang kost för divertikulit tillåter alla vegetabiliska och fruktjuicer, utom beskära juice. Du kan också njuta äppelmos, konserverad frukt cocktail, vindruvor, cantaloupemelon, honungsmelon och vattenmelon, persikor, aprikoser och upp till en halv banan dagligen. Undvik bär, liksom rå och torkad frukt. Tillåtna grönsaker innehåller potatis utan deras skinn, aubergine, rödbetor, morötter, selleri, gurka, champinjoner, sallad, grön och röd paprika, gröna och gula bönor, squash, zucchini och alfalfagroddar. Undvik korsblommiga grönsaker, som kål, brysselkål, broccoli, blomkål, grönkål och mangold.

Under en akut attack av divertikulit, få din protein från ägg, samt anbudet, väl kokt kött och fisk. Undvik linser, bönor, nötter, frön och andra livsmedel som kan innehålla dem. Rådgör med din läkare för att lära sig vilka, om några, mjölkprodukter du kan äta under en akut attack.

När symptomen av divertikulit har upphört, gradvis återgå till en fiberrik diet eftersom det är den bästa åtgärden för att förhindra framtida akuta attacker. Var noga med att öka ditt dagliga intag av vätska när du börjar äta större mängder av fiber.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.