sig att slappna av muskelspasmer i halsen

Muskelspasmer i hals orsakas av en alltför kontrakterade cricopharyngeus muskler i matstrupen. Under normala förhållanden förblir denna muskel i ett kontrakterat tillstånd tills du sväljer, och det sedan slappnar att låta mat eller saliv passera. En alltför kontrakterade cricopharyngeus muskel kan orsaka förnimmelser av kvävning eller har något fast i halsen, eller ens göra det allt svårare för dig att svälja mat. Beroende på hur allvarligt problemet är, det finns flera åtgärder du kan vidta för att slappna av musklerna och lindra den obehagliga känslan eller oförmåga att svälja.
1.
Minska stress och ångest. De vanligaste kända orsaker eller aggravators av cricopharyngeus spasm (som kännetecknas av en känsla av något som fastnat i halsen eller ett slags kvävande känsla) inkluderar ångest, stress, trötthet och rädsla. Och känslan som orsakas av muskelspasmer i hals tenderar att öka dessa känslor mer. Om du har fått diagnosen cricopharyngeus spasm, men har du ingen anledning att frukta en mer allvarlig sjukdom eller att inte kunna andas. Ett av de enklaste sätten att koppla av cricopharyngeus muskeln är att sluta oroa dig för känsla, i sig, kommer det inte hindra din andning eller orsakar dig något annat än obehag
2
Drink. . varmt vatten. Återigen, när det gäller cricopharyngeus spasm, både äta och dricka faktiskt slappna av i muskeln eftersom dess funktion är att slappna av när du sväljer. Dricka varmt vatten rekommenderas därför att det inte kommer att störa med en hälsosam diet.
3.
Ta mediciner. Flexeril (cyclobenzaprine HCl), ett muskelavslappande medel, är ett alternativ för personer som diagnostiserats med cricopharyngeus dysfunktion, som kännetecknas av ökande svårigheter att svälja. Valium (diazepam) kan användas för att minska ångest, vilket förvärrar symtomen i cricopharyngeus spasm, eller som ett muskelavslappnande medel.
4.
Få en injektion av Botox (botulinum toxin typ A) i cricopharyngeus muskel om du har fått diagnosen cricopharyngeus dysfunktion. Botox reducerar tonacity (över-kontraktion) i musklerna.
5.
Genomgå korrigerande operation om du har fått diagnosen cricopharyngeus dysfunktion. Det finns två alternativ i form av kirurgi. En cricopharyngeal myotomy är traditionell kirurgi där cricopharyngeal muskeln skärs i syfte att göra det permanent avslappnad. Detta görs genom ett litet snitt i halsen under narkos och kräver en sjukhusvistelse på ca en natt.
Endoskopisk kirurgi utförs genom munnen och använder en laser för att dela upp muskel från dess insida. Denna typ av kirurgi kan utföras på en out-patient, eller patienter kan behöva läggas in på sjukhus för en natt.

Tips och varningar


 • Cricopharyngeus spasm stannar på egen hand, vanligtvis inom 2 veckor till 3 månader.
 • Det är viktigt att få en professionell diagnos av nacke och hals innan behandling påbörjas.
 • Botox injektioner (som nämns i Steg 4 ) måste upprepas var 3 till 4 månader, och resultaten varierar mycket från patient till patient.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.