testosteronbehandling för Ed

Erektil dysfunktion (ED), impotens, orsakas av en mängd olika medicinska och psykologiska förutsättningar. ED är en oförmåga att få eller upprätthålla erektion under samlag. Låga testosteron på grund av åldrandet leder till erektil dysfunktion. Substitutionsbehandling med testosteron behandling kan bota denna sjukdom

Fakta

Testosteronbrist eller andropause är även kallad "manliga klimakteriet. . " Testosteronbrist i åldrande män är som östrogenbrist hos kvinnor. Den normala testosteron nivå är mellan 300mg/dL att 1000mg/dL. Efter 30 års ålder, kan man förlora upp till 2 procent av hans testosteron produktion varje år. Ungefär 20 procent till 50 procent av friska män mellan 40 och 60 drabbas av en nedgång i testosteronnivåer.

Orsaker

dina testosteronnivåer kommer att börja minska omkring 30 år och därefter. Andra faktorer som kan minska din testosteron är infektion, njursvikt, genetiska förändringar, kronisk sjukdom och kemoterapi. Stress, alkoholism, dålig kost, ohälsosam livsstil och brist på motion är andra möjliga orsaker.

Symtom

Depression, förlust av sexuella begär, erektil dysfunktion, och svårigheter att koncentrera är vanliga symtom på minskat testosteron. Andra fysiologiska reaktioner som du kan uppleva förlust av kroppshår, sköra ben, låg kolesterolnivå, minskad muskelmassa och öka i kroppsfett, anemi och låga hemoglobin.

Behandling

substitutionsbehandling med testosteron kommer att korrigera din låg libido och erektil dysfunktion. Du har flera ansökan val för denna terapi: intramuskulära injektioner, plåster testosteron, gel och orala tabletter. Rådgör med din läkare innan du väljer, för de har alla fördelar och nackdelar

biverkningar

Var medveten om följande biverkningar:. Akne, bröstförstoring, minskning av testikelstorlek och minskad urinering. Rådgör med din läkare för att fastställa frekvens och svårighetsgrad av dessa och symptom för just ditt fall.

särskilda metoder för förvaltningen av de hormoner kan också ha biverkningar. Plåstren, till exempel, kan orsaka irritation i huden. Använd inte denna behandling om du lider av prostatacancer eftersom det kan ge snabbare tillväxt av din cancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.