vad är Tinningloben epilepsi?

Tinningloben epilepsi är en typ av epilepsi som sker i den temporala loberna på varje sida av huvudet. Enligt Epilepsi Foundation, är det den vanligaste typen av epilepsi

Orsaker

Den främsta orsaken till epilepsi är onormal elektrisk. aktivitet i hjärnan. Andra orsaker kan vara genetiska sjukdomar, demens, sjukdomar som aids, prenatal skada, och skallskador.

Riskfaktorer

De med vissa villkor och släkten kan vara större risk för epilepsi än andra. Några av de förhållanden innefattar traumatiska skallskador, stroke, kärlsjukdomar, infektioner hjärna, och långvarig pediatrisk kramper.

Symtom

Enligt Mayo Clinic, kan symtomen vara olika varje gång, men de är oftast likartade i många aspekter. Symptomen kan omfatta förvirring, uttryckslöst stirrande, okontrollerbara ryck, förlust av medvetandet, och hallucinationer.

Behandling

Behandling av tinningloben epilepsi ingår anfallsskydd mediciner för att förhindra uppkomsten av kramper och svårighetsgraden av dessa. Anfallsskydd läkemedel kan inte alltid förhindra ett anfall.

Förebyggande /Lösning

Det finns inget säkert sätt att förhindra epilepsi eller kramper. Genom att ta den föreskrivna mediciner, kan vissa människor förhindra framgångsrikt ett anfall uppstår, men chanserna att få en finns fortfarande kvar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.