Banta för personer med högt blodsocker

Ålder, vikt, typ av mat du äter, stress och genetisk disposition är alla faktorer som bidrar till högt blodsocker. Även om du inte kan kontrollera alla dessa faktorer, kan du kontrollera hur mycket du väger och vilken typ av mat du äter. Äta beredas mat istället för halvfabrikat och få minst 30 minuters motion varje dag finns två sätt att gå ner i vikt, ökad energi och lägre blodsocker

Fetma

Att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt är avgörande för att kontrollera blodsockernivåerna. Överviktiga personer med högt blodsocker löper risk att utveckla diabetes, hjärtsjukdomar, cancer i bukspottkörteln och andra sjukdomar senare i livet. Genom att hantera din vikt och äta en hälsosam kost, kommer du inte bara gå ner i vikt, men du kommer att kunna sänka blodsockernivåerna att undvika dessa typer av sjukdomar i framtiden.

DASH

DASH Diet (Dietary Förhållningssätt till Stop Hypertension) skapades för att hjälpa människor sänka sitt blodtryck och bibehålla en hälsosam vikt genom att lära dig att räkna kalorier och göra smartare val under måltiderna. Efter DASH diet kan också hjälpa till att sänka blodsockernivån hos dem som diagnostiserats med pre-diabetes. Denna diet understryker vikten av att äta en välbalanserad kost som består av frukt, grönsaker, fullkorn, magra mejeriprodukter, nötter, hjärta hälsosamma fetter och oljor (olivolja, lättmajonnäs), och magert protein. Sött, salt och förädlade livsmedel avskräcks.

GI

ett lågt glykemiskt index (GI) diet fokuserar på att äta livsmedel som är låg på kolhydrater för att upprätthålla låga blodsockernivåer. Livsmedel som fullkorn, havre är frukt och grönsaker som rekommenderas. Portion kontroll är också nödvändig för att uppmuntra viktminskning. Lågt GI kost kan hjälpa dig att gå ner i vikt, minska risken för hjärtsjukdomar, ökad energi under hela dagen och minska känslor av hunger. Populära lågt GI kost inkluderar South Beach Diet och nutrisystem Diet. Dessa dieter betona ordentlig portion kontroll förutom att äta mat med låg på GI.

Heart

En hjärt-och hälsosam kost är att minska den totala kaloriintaget så att deltagarna ner i vikt. Enligt en studie sponsrad av National Heart, Lung and Blood Institute, var de som deltog i två-års studie tilldelas en av fyra dieter: låg fetthalt, genomsnittlig protein diet med låg fetthalt, hög protein diet, med hög fetthalt , genomsnittligt protein diet, och hög fetthalt, hög protein diet. Studien fann att så länge deltagarna åt mat med låg halt av mättat fett och kolesterol och högt i fiber, alla kunde gå ner i vikt och samtidigt minska blodsockernivåerna och minskar nivåerna blodtrycket och minskar dåliga kolesterolvärden och samtidigt öka bra kolesterolnivåer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.