Hur berätta om jag är allergisk mot mjölk

Glass, ost och andra mejeriprodukter kan provocera en del mindre än önskvärt reaktioner hos vissa människor. Enligt Mayo Clinic, är mjölkallergi en av de åtta bästa födoämnesallergier. Det kan manifestera sig i en rad symtom från kräkningar och matsmältningsbesvär att hudutslag och en ihållande hosta. Eftersom många människor är helt enkelt laktosintoleranta snarare än allergisk mot mjölk, kan det vara svårt att räkna ut huruvida du verkligen allergisk
1.
ta del av eventuella onormala symtom efter att du konsumerar mjölkprodukter som mjölk, ost och glass. Några ögonblick till några timmar efter att du konsumerar mjölk, kan du uppleva kräkningar, matsmältningsbesvär och nässelutslag. Detta är typiska indikatorer på ett mjölkallergi.
2.
Se upp för symptom mjölkallergi som kan ta längre tid att utveckla, såsom diarré, lös eller blodig avföring, snuva, buk kramper eller kliande hudutslag runt munnen. Eftersom de kan ta veckor att utveckla, kan dessa symptom mindre självklart kopplas till en mjölkallergi, men du bör se till att tala med din läkare.
3.
Rådgör med din läkare om din potential mjölkallergi, och se till att nämna hur många mjölkprodukter du äter regelbundet, liksom eventuella symtom som du har upplevt efter intag mejeriprodukter. Han kan bestämma att du bara är laktosintoleranta, vilket är ett livsmedel känslighet snarare än en födoämnesallergi.
4.
Följ en behandlingsplan som angetts av din läkare, och ta del av om du upplever något av de tidigare symtom som gjorde att du misstänker att du har en mjölkallergi. Om du fortsätter att uppleva dessa symptom, kan detta vara ett tecken på en helt annan sjukdom, och du bör återigen besöka din läkare för att fastställa orsaken.

Tips och varningar


 • Ignorera inte tecken och symtom på en mjölkallergi, som mjölk förbrukningen med mjölk allergisk person kan leda till en sällsynt, livshotande reaktion som kallas anafylaxi.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.