Hur snart efter ett diskbråck för att börja sjukgymnastik

Ett diskbråck är ett vanligt och ofta handikappande tillstånd av ryggkotorna. Ett diskbråck uppstår när det inre lagret av den mjuka delen av spinal skivan skjuter ut från yttre, hårdare kärna av brosk i ryggraden. Detta kan orsaka extrem ryggvärk som skjuter upp och ner för spinal väggen i benen som villkoret effekter på nerverna i ryggraden. Även sjukgymnastik inte betraktas som ett botemedel för ett diskbråck, anses det vara en möjlig behandling av symptom i samband med detta tillstånd.

sjukgymnastik Basics

Från det ögonblick en skiva blir herniated kan sjukgymnastik börja. Enligt Mayo Clinic, under sjukgymnastik sessionen kommer en professionell sjukgymnast hetta och is terapier, dragning (den uträtning av ryggen via mekaniska instrument) och elektrisk stimulering på baksidan. Ultraljud kan göras för att följa utvecklingen av behandlingen. En sjukgymnast kommer att skapa övningar som kommer att öka kärna och tillbaka hälsa ta stam bort av diskbråcket.

Förändrade aktiviteter

En sjukgymnast kommer också att rekommendera förändrade aktiviteter. Ett diskbråck är inte en hög stressnivå ryggskada så fullständig fixering av ryggen och rörelse är inte nödvändigt. Är dock liten ändring av vissa rörelse i din dagliga rutin viktigt att tänka på tills diskbråck läker. En sjukgymnast kommer att rekommendera ett upphörande av aktiviteter såsom tunga lyft, bockning, långvarigt sittande och användning av utrustning som en roddmaskin. Naturligtvis var försiktig om smärta uppstår under en ordinarie verksamhet. De flesta människor med diskbråck kan fortsätta sitt dagliga arbete-såvida inte arbetet ingår tunga lyft eller andra ansträngande användning av ryggen

Läkemedel

Tillsammans med mötet med sjukgymnaster, ändra vissa verksamheter och göra rekommenderade övningar. tilldelas av hälso-och sjukvårdspersonal, med över disk läkemedel kan användas som behandling i samordning med vad din sjukgymnast har du gör. Läkemedel NSAID (acetylsalicylsyra och ibuprofen), paracetamol (Tylenol) och naproxen (Aleve) är effektiv vid behandling av smärta. NSAID-preparat kan orsaka gastrointestinal blödning om i stora doser under längre tidsperioder. Tylenol är känt för att orsaka leverskador hos vissa patienter om de tas i stora doser. Använd läkemedel med försiktighet. Om dessa läkemedel inte fungerar, och du upplever svår smärta, kan en läkare ordinera smärta läkemedel.

Ytterligare

Starta sjukgymnastik för ett diskbråck omedelbart är den bästa tiden att börja din läkningsprocess. Men vänta en vecka eller en månad är bra också. När ska man börja sjukgymnastik är helt ditt val. Symtom och smärta från diskbråck varar vanligtvis cirka 4-6 veckor innan betydande förbättring sker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.