Skillnaden mellan psoriasis och SEBORRE

SEBORRE (eller seborroiskt eksem) och psoriasis har såväl likheter som skillnader. De är båda röda, fjällande och kliande och båda har obskyra orsaker. SEBORRE är orsaken inte är helt klarlagda, enligt American Academy of Family Physicians (AAFP)

Orsaker

SEBORRE är förenad med en jäst-liknande organism som, i hårbotten, producerar feta flingor som kallas mjäll, säger AAFP. Hudläkare Dr Richard Langley säger psoriasis "orsaken är felaktiga signaler från immunsystemet, vilket gör huden producera celler för snabbt och därmed rodna och flaga.

Behandlingar

SEBORRE i ansiktet och på kroppen kommer att förbättras med daglig tvätt med tvål och vatten och läkemedel schampo i hårbotten. Psoriasis kommer att behöva en mer komplicerad behandling av behandlingar.

Utseende

Psoriasis kan finnas på varje del av kroppen, men SEBORRE kommer huvudsakligen att vara i hårbotten, ögonbryn och ögonlock, sidan av näsan och mitt på bröstet , säger Dr Langley.

Sunlight

Solljus kan stoppa jästen organismen i SEBORRE från att växa, säger AAFP. Solljus är också en viktig faktor i kontrollen psoriasis och läkare ordinera många ultraviolett ljus behandlingar, säger DrLangley.

Lifetime

De flesta har SEBORRE för livet. Men om orsaken är en underliggande sjukdom, kan SEBORRE försvinna när villkoret är botad. Psoriasis är också en livslång sjukdom, men sedan 1995 har det skett en ökad förståelse för dess orsak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.