Vilka är de behandlingar för sun förgiftning utslag?

Sön förgiftning är en hudsjukdom som utvecklar när kroppen är överexponerad för ultraviolett strålning från solen. Detta villkor är även känd som ljuskänslighet ett eller Polymorhphous Light Eruption (PMLE). Sön förgiftning ger ett utslag som kännetecknas av rodnad, klåda och blåsbildning

Risker

Ökad användning av droger, örter, eller produkter kan orsaka ökad känslighet för ultraviolett strålning. Antibiotika, p-piller, thisazide diruretics, tidigare förekomst av hud förgiftning, viss kosmetika (läppstift, parfymer och tvål) samt ett svagt immunförsvar (t ex lupus) är också faktorer.

Förebyggande

begränsa exponeringen till solen så mycket som möjligt. Undvik att gå ut i solen, särskilt under mitt på dagen från 10:00 till 02:00 Rätt solskydd (SPF 15 och högre) minskar också risken för sol förgiftning utslag.

Behandling

lägg kalla kompresser på den drabbade hud. Använda acetylsalicylsyra, Tylenol eller ett antihistamin (t. ex. Benadryl) kan hjälpa till att lindra lindrig smärta och klåda i samband med sol förgiftning utslag. Dessutom kan med betakaroten (vitamin A) förbättra hudton.

Varning

garvning bås är också en källa till UV-strålar, begränsa din tid i dem för att minska din risk för sol förgiftning.

Naturlig Behandling

Blötläggning en trasa i Comfrey-root te kan lindra huden påverkas av solen förgiftning. Aloe vera är ett annat alternativ för att lindra hudirritation. Gnid 100% aloe vera gel på det drabbade området för att minska klådan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.