aktiv kontra passiv självmordstankar

Få människor överlever en livstid utan att uppleva en självmordsbenägen tanke. Men dessa tankar sällan förs till planeringsstadiet. Hur vet du, då, när någons liv står på spel

självmordstankar

självmordstankar (självmordstankar) varierar i grader. Det finns en klyfta mellan att tänka på självmord och faktiskt utför handlingen. Mental hälsa klassificera självmordstankar som aktiv eller passiv. Vissa egenskaper är gemensamma för varje.

Passiv självmordstankar

Kanske bilen gick sönder, ett förhållande upphört eller om du förlorat ett jobb. Stressande händelser i livet får köra de bästa av oss att tänka, "Jag önskar jag vore död. " Flyktig tankar, inklusive önsketänkande dock anses vara passiv eftersom tänkare inte har agerat på tankar.

Aktiv självmordstankar

När någons självmordstankar har blivit aktiv, har den enskilde vidtagit åtgärder för att upphöra med sin egen livet. Vidta åtgärder för det deprimerad person kan innefatta att skriva ett självmordsbrev, vilket ger meningsfulla föremål i närheten eller bara planerar hur man ska "avsluta det hela. "

Hur du kan hjälpa

Om en vän eller familjemedlem anförtror de aktivt har planerat ett självmord, ta den på största allvar. Söka professionell hjälp omedelbart. Lämna inte personen ensam tills en psykisk hälso-och sjukvårdspersonal har gjort en utvärdering.

Om någon har medgett att den passiva självmordstankar, inte ignorera det heller. Prata med personen att få en uppfattning om huruvida de tankar var flyktig eller ett symptom på depression. Depression är ett allvarligt medicinskt tillstånd och måste åtgärdas.

Hur man beter sig

Visa medkänsla istället för att ignorera situationen eller agerar arg eller chockad med en person som har självmordstankar. Någon planerar att sätta stopp hennes eget liv är i desperat smärta och vill smärtan till slut. Självmord är inte om avsluta ett liv. Det handlar om ett slut på smärtan av svår depression.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.