alternativ till läkemedel rehab

Drogberoende är ett allvarligt problem som kan få fruktansvärda konsekvenser för arbete, skola och familjeliv. Ett populärt alternativ för behandling av narkotikamissbruk är att bo i ett bostadsområde återvinningsanläggning. Dessa behandlingshem erbjuder intensiv missbrukarvården, men inte utan ett pris. Det rejäl prislappar på dessa vistelser kan leda många letar efter andra alternativ. Några alternativ till narkotika-behandlingshem diskuteras nedan

öppenvårdsbehandling

Öppenvård är ett alternativ för människor som vill. undvika att gå till ett bostadsområde behandlingshem. Program är olika, men många erbjuder rådgivning och psykoterapi, gruppmöten och även medicin för att hjälpa till att bekämpa missbruk.

Tolv Steg Möten

Möten som de underlättas av Anonyma Alkoholister och Anonyma Narkomaner är ett annat sätt att övervinna drogmissbruk. Dessa program bygger på sjukdomen modell av missbruk och innebära arbete genom en serie av 12 steg till tillfrisknande. Programmen betonar bruket av fd missbrukare sponsorer att hjälpa till tillfrisknande beroende genom kamp. Möten finns i flesta områden, många har till möten som erbjuds på olika veckodagar och olika tidpunkter för din bekvämlighet.

holistisk behandling

ytterligare ett alternativ till konventionella rehabiliteringshem för drogmissbrukare är holistisk behandling. Akupunktur, nutritionsbehandling och växtbaserade behandling kan alla användas av holistiska praktiker för att hjälpa en missbrukare övervinna beroendet. Akupunktur är en urgammal kinesisk medicin praxis som små nålar förs in i huden för att ge en frisättning av endorfiner. Dessa endorfiner kan lindra suget och abstinensbesvär.
nutritionsbehandling medför förändringar i kosten tillsammans med näringstillskott för att återställa patienten till en hälsosam näringsstatus. Näringsmässig terapi är tänkt att bidra till förändring, eftersom den medför att patienterna flytta sitt fokus på hälsosamma beteenden snarare än självdestruktiva sådana.
Örter är även ibland för att göra övergången till nykterhet lite lättare. Enligt en rapport om ScienceDaily är forskningen fortsätter på användning av kudzu vinstockar för att minska alkohol cravings.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.