behandling av acne vulgaris

Acne vulgaris, eller akne, är en förbaskad problem eftersom det kan slå i alla åldrar. Eftersom det kan finnas olika orsaker bakom akne såsom hormoner och stress, kan det vara svårt att behandla. Situationen kan vara smärtsamt, ta tröst i vetskapen att det finns flera effektiva sätt att behandla akne

Prova behandlingar hemma

Börja med att använda en mild cleanser. Skurar och rengöringsmedel som innehåller granulat kan irritera huden. Leta efter rengöringsmedel och lotion som är oljefria, som olja tenderar att täppa till porerna. Detta inkluderar alla fet kosmetika eller solskyddsmedel. Dessutom leta efter produkter som är noncomedogenic rekommenderar Marshfield Clinic. Over-the-counter behandlingar mot akne är bland annat aktuella krämer som dödar bakterier och tvätta bort döda hudceller. Många innehåller bensoylperoxid, salicylsyra och sulfer. Många av dessa behandlingar kan styra mild akne med framgång. Forskning visar att milda behandlingar med tea tree-olja kan vara bra, säger Mayo Clinic. Några av dessa ingredienser kan irritera och torka huden, så du kan behöva experimentera med olika produkterna tills du hittar en som passar dig. Försök inte olika produkterna på en gång. Använd hårda akne behandlingar med försiktighet eftersom de kan irritera huden och kan hindra andra produkter från att arbeta, konstaterar Marshfield Clinic. Undvik att använda slipande svampar eller borstar på huden.

Titta vad som händer på din hud. Håll händer och hår rent och stänga av ditt ansikte. Försök att inte röra vid ditt ansikte med telefoner eller andra objekt. Solen irriterar akne hos vissa personer, så var medveten om alltför mycket exponering förrän du vet om detta är ett problem för din hud. Plocka inte på din fläckar, du skulle kunna orsaka en infektion eller permanent ärrbildning

tala med din läkare

När over-the-counter behandlingar inte fungerar, kan en hudläkare förskriva starkare mediciner som kan hjälpa dig. kontrollera akne. Många receptbelagda utvärtes krämer innehåller derivat av vitamin A. Aktuell antibiotika är bra eftersom de dödar bakterier. Ofta kommer en hudläkare förskriva båda typerna av läkemedel för optimalt resultat.

Dermatologer också förskriva perorala antibiotika för måttlig eller svår akne. Många gånger de används i kombination med utvärtes behandlingar. Om det förskrivs, orala antibiotika som vanligtvis används för bara några månader för att undvika resistens. När antibiotika inte räcker, isotretinoin eller Accutane, är föreskriven. Detta är en mer kraftfull antibiotikum som används vid svåra fall av akne som inte svarar på andra behandlingar. Läkare kan förskriva p-piller för kvinnor att hjälpa till att balansera hormonerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.