beprövad teknik för att minska ryggsmärtor

Enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och Stroke, ryggont är ett ledande neurologisk klagomål från amerikanerna, andra bara huvudvärk. Akuta ryggsmärtor oftast orsakas av skador på muskler, vävnader eller ben, eller av en sjukdom eller ett tillstånd som artrit eller osteoporos. Kronisk ryggvärk, å andra sidan är det som varar längre än tre månader. I båda fallen, motion, medicinering och behandlingar alternativ kan lindra symptomen av ryggsmärta

Motion

Motion är viktigt för att utveckla hälsa tillbaka eftersom många av de sträckningar och vrickningar som bidrar till ryggsmärtor är resultatet av svaga muskler, ben och /eller vävnader. Enligt artikeln "Pain Management Techniques" av John Revord, MD, är motion en effektiv metod för behandling av ryggsmärtor, eftersom träning ökar styrka, flexibilitet och muskuloskeletala systemet hälsa. Simning kan gå, vatten terapi och andra fysiska behandlingar minska ryggsmärta.

Statens neurologiska sjukdomar och Stroke föreslår att Ryggbesvär kan öka koordination, balans och hållning genom stretching och stärkande övningar av olika yoga.

Medicinering

Det kanske mest välkänd teknik för att minska ryggont är användningen av smärtstillande medel. Beroende på klassificering, smärtstillande medel fungerar olika. Några minska erkännande av smärtan i sig, medan andra minskar de muskelkramper som kan medfölja eller, i vissa fall orsaka ryggvärk. Enligt MedLine Plus Medical Encyclopedia är analgetika som paracetamol används ofta, men de så småningom kan orsaka leverskador. Av denna anledning kan over-the-counter läkemedel som behandlar ryggsmärtor användas endast under en begränsad tid.

receptbelagda läkemedlen innehåller opiater, antiepileptika och tricykliska antidepressiva. Beroende på orsaken, svårighetsgrad och åtföljande symtom på din ryggvärk kan din läkare ordinera en typ av medicinering eller en kombination av läkemedel.

Alternativa behandlingar

Förutom motion och medicinering, ett antal alternativa metoder kan minska ryggsmärta. I till exempel akupunktur, en erfaren utövare skär små nålar i olika tryckpunkter i hela kroppen. Enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och Stroke, forskare tror att akupunktur fungerar genom att släppa naturliga smärtstillande kemikalier i hela kroppen. Dessutom är akupunktur tros minska blockerad energi, vilket alternativ healing specialister anspråk kan bidra till akut och kronisk ryggsmärta.

Traction är en annan teknik i första hand används för att behandla kroniska ryggsmärtor. Traction sysselsätter en serie speciellt placerade vikter längs kroppen för att hjälpa dra skelettet till mer korrekt justerad. Traction utförs av specialister, och du bör kontakta din läkare och en sjukgymnast innan någon dragning tekniker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.