grupp-terapi spel för narkotikamissbruk

Gruppterapi är något som erbjuds i mest narkotika och alkohol program rehab. Spel kan vara terapeutiskt i dessa inställningar. Det är en avkopplande och underhållande sätt för deltagarna att se sig själva som andra kan ha sett dem medan de använde droger. Den ger dem en titt på hur deras beteende påverkat deras vänner och familj. Genom att erkänna dessa beteenden, kan det hjälpa att sätta stopp för dem helt

Role-Playing Games

Rollspel är ett spel som låter en person se sig själv genom de åtgärder av någon annan. De scenarier som används för rollspel kan vara någon negativ situation som en individ skulle få med en annan person medan de var aktivt använder droger. Att bli kallad på mattan i arbetet för ständigt sena, saknas datum med familj och vänner eller att inte betala tillbaka pengar som han har lånat är några exempel som skulle fungera bra i rollspel.

kontaktperson för gruppen kan tilldela olika roller till deltagarna och sedan börja av dem i genom att förklara den situation de kommer att agera ut. Den person som leder gruppen kan välja två personer till rollspel ett par i ett förhållande. Man skulle tilldelas rollen av ämnet användaren och den andra partnern är den person som inte använder ämnen.

Kontaktpersonen skulle ge instruktioner att ämnet användaren sen kommer hem igen och har tillbringat hyran. De partner som inte har missbruksproblem är trött och kommer att lämna. Instruktioner kan vara för missbrukaren att övertyga sin partner att detta aldrig kommer att upprepas. Partnern måste vara orubblig och fortsätta att säga att förhållandet är över. Genom att titta på samspelet mellan de två, kommer de andra medlemmarna i gruppen inte bara känna igen sig i den här scenen, men kommer att inse hur transparent deras tomma löften till sina nära och kära har blivit.

Art av manipulation Game

Ett annat spel som kan spelas i grupp terapi är "konsten att manipulation" spel. Missbrukarvård har finslipas i konsten att manipulera och har använt det som ett verktyg för att kunna fortsätta sin narkotikaanvändning. Manipulera pengar från familj och vänner och manipulera situationer när de kallas på om deras droganvändning är saker de har blivit bra på. Det här spelet lär den grupp hur de har använt manipulation i det förflutna, hur det såg ut till andra och hur man ändrar det i framtiden.

Gruppen får inte veta namnet på spelet, bara att de kommer att använda försäljningsargument att sälja en hård-till-sälja objektet. Fångsten dessa saker är antingen förfallna eller brytas och individuella behov att lägga fram en försäljning beck, men kan inte ljuga om objektet genom att säga att det är i gott skick. De kan försköna objektet allt de vill, så länge det finns sanning i vad varje säger.

Efter varje har gjort en pitch, gruppen kan diskutera olika presentationer och rösta om ett, två eller tre som de tyckte var mer övertygande. Det finns vanligtvis en korrelation på bättre presentationer som görs av människor som har använt längre. I slutet av övningen, tala om konsten att manipulation och hur detta är något de har blivit bra på att eftersom de behövde under sin tid med att använda droger. Ha en öppen diskussion och be medlemmarna i gruppen att ge exempel på hur de använde manipulation under den tid de använder droger. Att förstå detta kan hjälpa individer att avstå från att använda manipulation, vilket är svårt att göra när de har gjort en vana av detta under en lång tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.