hem rättsmedel för en neurogen blåsa

I de med neurogen blåsa, inte hjärnan inte riktigt förmedla en känsla av fullkomlighet till blåsmuskeln som skulle tillåta muskler att öppna upp i tid för att tömma som vanligt. Som ett resultat av personer med neurogen blåsa antingen behålla urinera vid onormalt hög frekvens eller har motsatt tillstånd, där de tomma till onormalt frekventa mellanrum. Det bästa hem rättsmedel för neurogen blåsa är att upprätta en tidsplan av vilken du kan styra ditt vätskeintag och produktion för att undvika olyckor eller andra problem.

Control vätskeintag

Eftersom du i allmänhet måste kissa med jämna mellanrum baserat på hur mycket vätska du dricker, om du kan kontrollera. ditt vätskeintag, kan du reglera hur ofta och när du måste kissa. Om du har en neurogen blåsa, arbeta fram en plan hemma (eller med din läkare om du föredrar det) att avgöra när konsumera vätskor och hur mycket. Typiskt, undvika att dricka mycket sent på kvällen så att du inte kommer att ha en full blåsa medan du sover, när olyckor är mer benägna att hända.

Planera din urinering Schema

När du har ditt vätskeintag under kontroll, du kan använda samma schemaläggning planerar att ställa tillfällen då du kommer kissa. Om du går på toaletten med jämna mellanrum, kommer du att bli mindre benägna att ha olyckor eller känna som om du behöver gå på toaletten när du inte gör det. I allmänhet är det en bra idé att vänja sig av urinera innan du går ut, en timme eller så efter att äta eller dricka eller efter rutin aktiviteter såsom bad. Detta kommer att förhindra det brådskande behovet av att tömma blåsan genom att hjälpa dig hålla ett regelbundet schema under den tid de normalt arbetsuppgifter utförs.

Använd en kateter för att hjälpa dig på urinera tidtabell om Nödvändiga

I vissa fall kan du använda katetrar för att hjälpa dig kissa om du inte kan gå på schema. Korrekt användning av en kateter kan dras av sjukvårdspersonal och kan utövas i hemmet. Med hjälp av en kateter på natten kan bidra till att eliminera behovet av att få Upt oo ofta att urinera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.