hur blöta infekterade sår

Blötläggning ett sår kan vara välgörande när den görs rätt, sår blötläggning kan rena skada plats, på så sätt förhindra infektion och främja läkning. När en infektion redan finns, en varm blöt kan främja dränering eftersom värmen bringar pus till ytan. Sår blötläggning är också ett enkelt och smärtfritt sätt att ta bort härdat ansvarsfrihet eller blod kring skadan webbplats. Sår blötläggning behövs inte för att läka, och det är bara perfekt för sår på armar och ben
1.
Placera 1 /4 dl av lut inuti plastbalja (som en Tupperware behållare eller större Rubbermaid container) som kommer att användas för blöta och Fyll till brädden med vatten. Låt blekmedlet sitta inne i badkaret i 20 minuter att desinficera insidan av badkaret.
2.
Tvätta plastbalja eller stor skål med anti-bakteriell tvål (med händerna ) och skölj noggrant. Undvik att använda en svamp, skurborste eller annat verktyg när du tvättar insidan av bassängen, eftersom dessa verktyg hamnen bakterier som kommer att överföras till badkaret.
3.
Häll varmt vatten i plastbalja. Vattendjupet skall vara tillräckliga för att möjliggöra fullständig nedsänkning i såret, men vattennivån skall vara tillräckligt låg för att möjliggöra deplacement som kommer att uppstå när kroppen del är placerad inuti badkaret.
4.
Häll 2 kapsyl av blekmedel i plasten bassängen för varje liter vatten.
5.
bort bandage och tvätta området med anti-bakteriell tvål att ta bort svett och ytliga bakterier.
6.
Sänk såret i det varma vattnet i 20 minuter. Begränsa rörelse medan du njuter för att undvika stänk vatten på närliggande mattor eller föremål, som blekmedel kan orsaka missfärgningar.
7.
Bort döda hudceller från (försiktigt) gnugga såret med en bit sterila kompresser. Detta bör göras i slutet av den blöta.
8.
Ta del från plastbalja och klappa torrt med pappershanddukar. Undvik att använda trasa handdukar för att förhindra missfärgning från blekmedel.
9.
Tvätta sårområdet med anti-bakteriell tvål och spola därefter noggrant innan ansöka om ett nytt förband och förband.

tips och varningar


 • mikroskopiska repor kan utvecklas på ytan av en plastbalja. Dessa repor kan hamnen bakterier som kan spridas till ett öppet sår. Därför desinfektion i badkaret (innan blötläggning såret) är avgörande för att undvika exponering för bakterien.
 • För sår på bålen eller huvudet, kan en varm dusch vara ett effektivt alternativ till sår blötläggning.
 • Undvik blötläggning ett sår i badkaret eller sjunka, eftersom det är mycket svårt att desinficera ett badkar eller handfat, varigenom man löper stor risk att smittas.
 • Betadine kan användas i stället för klor. Mängden Betadine varierar beroende på koncentrationen av Betadine, så se på förpackningen för information om den rekommenderade koncentrationen för sår blötläggning.
 • aldrig suga en svullen skada plats. Svullnad är ett resultat av ökat blodflöde till den skada plats, blötläggning i varmt vatten vidgar blodkärlen, vilket leder till ännu svullnad. Och en kall-vatten blöta är inte en effektiv metod för att avlägsna härdat tömning eller död hud. Duscha eller tvätta såret är en mer effektiv metod för rengöring av sårområdet och detta kommer inte förvärra svullnaden.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.