hur du berättar om din CPAP trycket behöver justeras

Obstruktiv sömnapné är ett tillstånd där patientens luftvägar täpps under sömnen. Patienten kommer att tillfälligt sluta andas och i allmänhet väcka under natten. En CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) maskin håller patientens luftvägar öppna genom att blåsa ett föreskrivet tryck av luft genom slang och en mask, i patientens näsa och mun. När det används på rätt sätt, kan CPAP lindra luftvägsobstruktion och de symtom som beror på en brist på sömn. Behöver dock CPAP trycket att vara korrekt inställd för att möjliggöra för patienten att sova bekvämt utan hinder.

Hur man erkänna behovet av en CPAP Tryckjustering


1.
Var uppmärksam på viktiga symtom på obstruktiv sömnapné, som är sömnighet under dagen, trötthet, bristande koncentration och dåligt minne. Om dessa symtom uppträder på nytt, får CPAP trycket måste ökas.
2.
Var uppmärksam på natten snarkning. Snarkning är en annan viktig symptom på sömnapné, som patienter kan behöva familjemedlemmar för att känna igen. Om patienten använder CPAP enligt anvisningarna och snarkning avkastning kan CPAP trycket måste ökas.
3.
Ser en vanlig oförmåga att sova med trycket från CPAP, en oförmåga att andas ut mot trycket på maskinen, eller mag-dilatation (uppblåsthet på grund av lufttrycket tvingas in i magsäcken). Om dessa symptom uppstår efter de första två-veckors anpassningsperiod med CPAP, kan CPAP trycket behöva minskas.
4.
Se läkaren för att diskutera en potentiell behov av CPAP tryck justering. Läkaren kommer troligen att kräva en studie upprepa sömn att avgöra lämplig tryck nödvändiga anpassningar. Men vissa läkare försöka öka eller minska trycket i små steg, tills symptomen avtar.

Tips och varningar


 • Enligt Metro Health System, patienter som har en framgångsrik erfarenhet av CPAP kommer "andas lättare, sover bättre och leva sundare. " Däremot kan anpassa sig till användningen av en CPAP maskin vara svårt. Den MHS rekommenderar 10 punkter för att bidra till en lyckad upplevelse, inklusive stanna åtagit sig att använda maskinen, som arbetar med läkare för att säkerställa korrekt komfort med en mask och luftfuktare och hålla slangen och masken ren.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.