hur man använder jod på en hund sår

Våra husdjur är ofta lika viktiga delar av vår familj som den mänskliga sorten. Vår älskade hundar är våra följeslagare i vått och torrt, men de är också benägna att få skärsår, skrubbsår och andra sår precis som människor. När våra fyrbenta vänner inte kommer hem med nedskärningar måste vi tenderar att dem precis som vi skulle sår på vår egen hud. För att undvika ytterligare infektioner, är det nödvändigt att rena sår. Använd jod för att

påbörja processen.


1.
Bort hår. Klipp eller raka av håret som är runt det område som snittet är i. Du vill inte ha någon ytterligare chanser att snittet utsätts för smitta som kunde orsakas av irritation av hår, och vill en tydlig bild av den sår. Ta försiktigt bort håret minst hälften av en tum helt runt själva cut.
2.
Tvätta med tvål och vatten. Efter att håret har avlägsnats från området runt såret försiktigt köra varmt vatten över skrapa i ungefär två minuter. Du kommer sedan försiktigt gnugga det område med tvål och vatten. Var noga med att inte vara alltför kraftfulla eller skada hunden.
3.
Torka cut. Efter den första tvätten, daub området torrt med lätt tryck från en ren kompress eller pappershandduk.
4.
Skölj med jod. Du kommer nu vill köra alkohol-fri jod över såret för en fullständig desinfektion. Detta jod kan köpas på apotek, och du vill få denna typ eftersom den saknar någon alkohol som kan sticka ditt husdjur. Kör nog alkohol-fri jod
att täcka såret, och sedan låta den sitta där. Det mesta ska torka på egen hand, men om det finns någon kvar, kan du klappa den torr.
5.
Applicera ett antibiotikum cream. To se till att skära förblir fri från bakterier, kommer du att få ett antibiotikum grädde till snittet. Applicera generöst på hela området i snitt och sedan fortsätta att göra det under de närmaste tre dagarna.

Tips och varningar


 • inte täcker likvidation med ett bandage eller pad eftersom skära läker snabbare med luft exponering. Men ibland om skadan är på foten, måste du, för att hålla den ren. Du kan använda en ihoprullad kompress wrap i detta fall. Bara vara noga med att byta pad regelbundet kontrollera att det inte är för hårt.
 • När du arbetar med ett skadat djur, var försiktig. En del hundar är mer benägna att klippa till dig eller bita dig när de är ont, så fortsätt med försiktighet.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.