hur man kan förbättra efterlevnaden CPAP användning

Obstruktiv sömnapné är ett tillstånd där en persons luftvägarna blockeras under sömn orsakar honom att tillfälligt sluta andas och, i allmänhet, vaknar på natten. Som en följd kommer han lida många symptom relaterade till brist på sömn.

Lyckligtvis kommer en CPAP maskin lindra dessa symptom. CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) maskin blåser en föreskriven lufttryck, genom slang och en mask, in i näsan och munnen. Detta tryck håller personens luftvägar öppen, så att han kan andas och sova ordentligt. Många människor har emellertid svårigheter att anpassa sig till användningen av en CPAP maskin. De kan använda några enkla strategier för att hjälpa dem att förbättra sin CPAP överensstämmelsen

Hur man kan förbättra CPAP överensstämmelsen


1.
Inse vikten av att använda CPAP maskinen. Personer som har obstruktiv sömnapné drabbas symtom som högt blodtryck, sömnighet under dagen, trötthet, koncentrationssvårigheter, svårigheter minne och ännu allvarligare hälsofrågor, utan hjälp av en CPAP. Om du är medveten om dessa negativa resultat av sömnapné, kommer du att vara mer bestämd i dina ansträngningar att anpassa sig till med hjälp av CPAP-maskinen.
2.
Öva på att använda CPAP maskinen under normal vaken gången. Till exempel prova maskinen medan du tittar på TV eller när du läser. Denna praxis kommer att göra det lättare för dig att anpassa sig till nattlig användning av CPAP.
3.
Ställ CPAP maskinen till "Ramp" inställning. På denna inställning, kommer maskinen att öka långsamt lufttrycket, börjar på en mer acceptabel nivå och bygga till det tryck som läkaren föreskriver. Du kan öka "Ramp" tid från under fem minuter upp till cirka 45 minuter. Någon som har svårt att anpassa sig till CPAP-maskinen ska starta vid maximalt "Ramp" tid.
4.
Prova 10 poäng till en positiv upplevelse CPAP, som rekommenderas av Metro Health System . Dessa 10 punkter inkluderar stanna förbundit sig att med hjälp av CPAP, som arbetar med vårdgivare för att säkerställa bästa komfort med mask och luftfuktare och hålla maskinen ren.
5.
Fråga doktorn tillfälligt att sänka det föreskrivna trycket och för att öka trycket i intervaller under en period på några veckor. Patienter som fortfarande har svårt att anpassa sig till trycket från en CPAP-maskin, efter att ha provat alla justeringar teknik kan prova denna strategi för att gradvis öka trycket på maskinen under en kort tid.

Tips och varningar


 • det i regel tar cirka två veckor att anpassa sig till med hjälp av CPAP maskinen. Om du fortfarande har problem efter denna tid, diskutera eventuella justeringar med läkare.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.