hur man kan stoppa ett salmonella utbrott

Salmonella är en typ av bakterier som kan leda till allvarliga tarminfektioner. För att få en salmonellainfektion kräver intag av förorenade livsmedel som kött, ägg och mejeriprodukter. Infektion inträffar oftast när hanterar livsmedel inte tvättar det händerna efter toalettbesök och sedan på livsmedel som i slutändan att bli uppäten av konsumenterna. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, nästan 40. 000 människor varje år kommer att utveckla salmonellos (bakteriella infektioner orsakade av salmonella). Många förebyggande åtgärder är nödvändiga för att förhindra utbrott

Livsmedel


1.
Om du arbetar i ett livsmedel bolag, är det ditt ansvar att underrätta hälsovårdsmyndigheten om du har haft ett utbrott i din mat anläggning. Den hälsovårdsmyndigheten måste erhålla prover av dina livsmedel till en korrekt identifiering av stam av salmonella och utfärda ett återkallande på din livsmedelsprodukter.
2.
Stäng din restaurang om din webbplats har nyligen satts i samband med beskyddare blir sjuk av att äta din mat. Meddela din hälsovårdsmyndigheten att rätta till problemet.
3.
Om du äger ett slakteri, se till att livsmedel bestrålas innan köttet överförs till platser som skall skickas ut till konsumenterna. Bestrålning är en process för att minska mängden av bakterier som finns i livsmedel. Också se till att dina anställda anta god hygien metoder för dina djur för att inte skicka avföring på några produkter som säljs.
4.
Om du har en gård som producerar mjölkprodukter som ost och mjölk, se till att dina produkter är pastöriserad. Pastörisering använder den process av värme för att hjälpa till att förstöra bakterier som kan växa i dina produkter. Din djur bör också rengöras noggrant för att säkerställa att avföring inte överförs till potentiella livsmedel.

Konsumenter


1.
Om en produkt har återkallats, gör äter inte maten produkten. Det är viktigt att göra sig av livsmedlet.
2.
Vid avyttring av en återkallad post, kasta maten produkten i en förslutningsbar påse och sedan i en soppåse. Du behöver sedan kasta den förseglade objektet bort i din papperskorg för att förhindra vilda djur, dina husdjur, eller ens dina barn kommer in i förorenad mat.
3.
Om du känner att du har smittats av salmonella, är det viktigt att direkt se din vårdgivare att hitta källan till din sjukdom och bakteriestam av salmonella. I fråga om ett salmonella mat utbrott, kan du kontakta CDC telefonjour för konsumenter, eller titta på nätet på Food and Drug Administration webbplats.

tips och varningar


 • Tvätta alltid producera i minst tio sekunder före konsumtion.
 • Ät bara pastöriserade mjölkprodukter.
 • Tvätta alltid händerna efter hantering kött poster.
 • Använd matkassar att linda några köttprodukter och för att förhindra att rå blod droppar på din andra livsmedel.
 • Cook rött kött till en innertemperatur på 165 grader Fahrenheit och fjäderfä till en innertemperatur på 140 grader Fahrenheit.
 • Har aldrig äta dåligt tillagat kött eller ägg som inte har genomkokt.
 • Spola inte fjäderfäprodukter mat. Den överför bakterier runt handfat och köksbänkar.
 • Låt inte rått kött varor kommer i kontakt med andra livsmedel du ska äta.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.