hur man kontrollerar puls medvetet

Vilopuls varierar från person till person och kan baseras på ålder, hälsa och vikt. I allmänhet människor som är över 15 år har en puls på färre än 100 slag per minut. En snabb puls som stiger högre än 100 slag per minut kallas takykardi. Takykardi orsakar en rad olika symtom såsom andningssvårigheter, svettning och störningar magen och obehag. Oregelbunden hjärtrytm och skador på hjärtat är också möjliga
1.
Boka tid med din husläkare om du tror att din puls är för hög. Rådgör med honom för att ta reda på om tar daglig medicinering skulle vara ett rimligt alternativ för att kontrollera din puls. Det finns hjärtfrekvens läkemedel såsom betablockerare som minskar mängden av adrenalin som passerar in i hjärtat. Pulsen bör ligga kvar på runt 80 till 90 slag per minut om du tar det regelbundet.
2.
Lär dig att kontrollera din andning. Denna teknik kan vara mycket effektiv om din vilopuls är över 100 slag per minut. Öva andas långsamt genom näsan och utandning ut genom munnen. En lämplig mängd syre kommer in och lämnar hjärtat kommer koppla av sinnet och kroppen, vilket gör att hjärtat att arbeta mindre.
3.
Ändra din kost för att eliminera livsmedel som innehåller mycket natrium. Detta minskar vätskeansamling i kroppen som kan få hjärtat att arbeta hårdare för att eliminera extra vätska. Med hjärtat arbetar hårdare än vanligt, kan det däcket snabbare, vilket leder till en hög hjärtfrekvens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.