hur man mäter insulinsprutor

Personer som använder insulin för att hjälpa till att kontrollera blodsocker bör veta exakt hur man mäter en spruta. Insulinsprutor kommer i olika storlekar, och det är viktigt att veta hur man levererar rätt dos genom att veta vilken kapacitet din spruta har
1.
Titta på rutan för sprutor som du fått från apoteket för att avgöra exakt vilken typ av kapacitet varje spruta innehar. Spruta tillverkare gör vanligtvis sina produkter i tre huvudsakliga fat storlekar, 3 /10 ml, som har 30 enheter eller lägre, 1 /2 ml, som är avsedd för personer som tar 31 till 50 enheter insulin, eller 1 ml, som är avsett för människor med en dos på 51 till 100 enheter. Kontrollera vilka fat storlek du har.
2.
Riv upp paketet som innehåller din tuss. Gnid pinnen försiktigt ovanpå insulin flaskan. Rita upp ditt insulin genom att sätta in nålen i toppen av flaskan, sedan vända flaskan så att sprutan är under den. Dra ned kolven och du kommer att se insulinet mellan toppen av sprutan och toppen av proppen.
3.
Även sprutor finns i en mängd av kapacitet, samma allmänna begreppet tillämpar vid mätning en dos. Lägg märke till svarta linjer på sprutans, vissa har steg fem och andra är märkta var 10 enheter. Varje linje representerar en enhet av insulin. Mät din dos genom att räkna raderna, eller om du ska få 23 enheter, hitta de 20 varumärket och sedan gå förbi det ytterligare tre enheter.

Tips och varningar


 • ge bara dig själv insulininjektioner om de föreskrivna att göra det av en legitimerad läkare. Om du får luftbubblor i sprutan, knacka försiktigt på fatet med antingen fingertoppen eller en penna, skicka bubblorna till toppen av sprutan. Skjut upp kolven så att få rida i luftbubblor, fortsätt sedan att utarbeta insulinet tills du når den önskade dosen.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.