hur man ska behandla muskler dras från ben

Skador som orsakar en muskel att dra bort helt från benet kallas skador senor avulsion. I detta fall är senan som håller muskeln till benet lossnat. Eftersom de inte innehåller några blodkärl, senor läker långsamt efter att ha skadats på något sätt. Icke-kirurgisk behandling av muskler dra från ben ingår vila, is, kompression och höjd (så kallad ris). Men i fall av allvarlig skada är operation krävs att på nytt fästa senan
1.
Rest. Ta en paus från det du gjorde för att orsaka din skada. Beroende på var senan avulsion skadan inträffat, kan din läkare måste du bära en stödjande enhet som en Brace, gjutna, splint eller kryckor att hålla det skadade området i ett neutralt läge och låt det läka.
2.
Ice din skada. Ansök kallt förpackningar för upp till 20 minuter åt gången, tre till fem gånger varje dag.
3.
Komprimera området skadan för att förhindra fler svullnad och /eller blodförlust. Ett elastiskt komprimering bandage skall fästas stadigt (men inte för hårt) runt skadan.
4.
Höj skadan. Beroende på var skadan annat sätt att minska svullnaden är att luta sig tillbaka och hålla din skadade området högre än ditt hjärta.
5.
Utför rehabilitering övningar rekommenderas av din läkare om din skada inte är allvarlig och efter smärtan och svullnaden har lugnat ner sig. Inledande behandling, såsom försiktig stretching, i första hand inriktad på flexibilitet och syftar till att återställa rörelseomfång. Senare kan fler övningar ingå för att bygga upp styrka som också hjälper till i läkningsprocessen. Terapi kommer också att krävas efter korrigerande operation.
6.
Opereras. Att reparera en skada senan avulsion, måste en kirurg dra i muskeln på plats och ta bort eventuella ärrvävnad. Senan är sedan anbringas på ben med stora stygn eller häftklamrar.

Tips och varningar


 • När isbildning din skada, inte är tillämpliga is direkt på huden.
 • Om operation utförs för att behandla din skada, måste du hålla det skadade området stabil för att påskynda återhämtningen och förhindra ytterligare skador.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.