hur man ska förstå sköldkörtel nivåer

Din sköldkörtel ligger precis under huden och musklerna framför halsen-ungefär där en fluga skulle resten. Det är en liten körtel med två lober och liknar en fjäril. Din sköldkörtel fyller viktiga funktioner såsom kontroll av din ämnesomsättning och frisättning av hormoner till andra celler. Om din läkare misstänker ett problem med sköldkörteln, kommer hon att föreskriva ett blodprov som mäter sköldkörtel-hormon, eller TSH, samt sköldkörtel nivåer kallas T3 och T4

Hur förstå Thryoid Nivåer


1.
Förstå normal sköldkörtel nivåer. Din TSH resultat kan tyda på att något är fel med din sköldkörtel nivåer. Till exempel, om din TSH resultaten är normala, kommer du att ha ett antal 0,4-4,0 mIE /L och kommer att ha några symptom på onormal sköldkörtelfunktion. Men om du är under behandling för en sköldkörtelsjukdom, ditt nummer, enligt Hälso-hemsida "The New York Times," bör vara 0. 5-3,0 mIE /L.
2.
Jämför din sköldkörtel nivåer. Om ditt TSH Resultatet är hög, men resultatet av din T3 och T4 är normala, då sköldkörteln kan indikera en mild form av hypotyreos. Känna till skillnaden i testresultat. Om TSH är hög och din T3 och T4 är normala till låga, då du kan ha hypotyreos. Om du har hypotyreos, är din sköldkörtel underactive, producerar för lite hormon. Som ett resultat, saktar din ämnesomsättning ner och du kan uppleva trötthet, viktökning, torr hud, heshet eller depression.
3.
När TSH resultaten är låga, men din T3 och T4 nivåerna är normala eller höga, din sköldkörtel nivåer kan indikera hypertyreos. Överaktiv sköldkörtel eller hypertyreos är när man producerar för mycket hormon. Så när din sköldkörtel släpper en stor mängd hormon i blodet, går din ämnesomsättning i överväxeln. Dessutom, när din sköldkörtel är höga kan du uppleva snabba hjärtslag, intolerans för värme, irritabilitet, nervositet eller ökad svettning. Din mat kan bränsleförbrukningen öka, men du kan fortsätta att gå ner i vikt. Om du är en kvinnlig kan du märka att du har oregelbundna menstruationer.

Tips och varningar


 • Om din sköldkörtel nivåer indikerar mild hypotyreos, kanske du inte har några symtom. Men som din hypotyreos fortskrider kan du märker symtom.
 • Tala med din läkare om din sköldkörtel nivåer. Normala TSH-värden kan variera något i olika laboratorier.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.