hur man undviker en frusen skuldra

Frusen skuldra, även känd som lim capsulitis, är en inflammatorisk sjukdom som påverkar ledkapseln i axeln och leder till gemensamma sammanväxningar. Frusen skuldra har en gradvis insättande effekt, och kännetecknas av begränsat utbud av rörelse och smärta. Patienter tenderar första som märker ökade svårigheter att nå bakom dem att fästa en behå eller att kamma håret. Även om den exakta orsaken till frusen skuldra är inte känt, brist på regelbunden axel användning och muskelsvaghet, kan sjukdomar som diabetes och hypotyreos, dålig hållning, och axel kirurgi spelar alla en roll.
1.
Sträck den främre delen av din ledkapseln dagligen för att förhindra frusen skuldra. Knäpp händerna bakom ryggen. Sedan hålla armbågarna raka, sakta lyfter armarna uppåt tills du känner en stretch. Håll denna position för tio till tjugo sekunder och upprepa minst tre gånger.
2.
Sträck den bakre delen av din ledkapseln dagligen. Håll vänster arm över främre delen av din kropp och parallellt med marken. Placera din högra hand strax ovanför vänster armbåge, och dra sedan din vänstra arm nära kroppen tills du känner en stretch. Håll denna position för tio till tjugo sekunder och upprepa minst tre gånger.
3.
Stärk din rotatorkuffen muskler. För att stärka den externa rotatorer, ligger på sidan på en träningsbänk eller liknande plan yta. Att hålla den övre delen av dina bästa armen och armbågen tätt mot din sida, håll en hantel i dina bästa handen och böja armbågen i 90 grader så att handflatan är vänd mot golvet. Gradvis rotera underarmen fram handflatan är vänd mot väggen. Upprepa för 8 till 10 repetitioner, 2-3 set. För intern rotatorer plats hantel i botten handen samtidigt som ligger på din sida, med armbågen böjd 90 grader och handflatan mot taket. Sedan sakta rotera underarmen tills handflatan ansikten bröstet. Upprepa för 8 till 10 repetitioner, 2-3 set.
4.
Rätt felaktig sittställning. Bog som ständigt avrundas kan leda till förkortade ledband, vilket orsakar minskad axel rörelse och eventuellt frusen skuldra. Se till att din arbetsstol justeras så att du sitter rakt på jobbet, och inte luta sig framåt hela dagen att skriva. Förstärkning ryggmusklerna, speciellt rhomboids, och sträcker ut bröstmuskeln eller bröstmuskulaturen också kan hjälpa dig att bibehålla en god hållning.
5.
Hålla sjukdomar som ökar risken för frusen skuldra under kontroll. De med diabetes bör se till att behålla insulinnivåer, medan de med sköldkörteln bör regelbundet kontrollera med sin läkare för att säkerställa sköldkörteln är stabila.
6.
tidig rörelseomfång verksamhet efter en axelskada eller operation. Kretsande armarna försiktigt i en smärtfri rörelseomfång kan förhindra gemensam sammanväxningar, och därmed minska risken för frusen skuldra.

Tips och varningar


 • Alltid rådgöra med din läkare eller sjukgymnast innan du utför övningarna efter operationen.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.