hur man vända perifer neuropati

När du har skador på perifera nervsystemet, är kommunikationen mellan dig nerver och ditt centrala nervsystem liknar en telefon med mycket statisk. Skadan kan störa, förvränga eller störa kommunikationen mellan hjärnan och resten av kroppen. Således kan du uppleva tillfälligt stift-och-nålar känsla, domningar eller smärta i delar av kroppen, t ex händer och fötter. Du kan också märka muskelsvaghet eller känslighet för din hud vid beröring. Perifer neuropati, som Carpel tunnel syndrom kan motverkas eller minskas med behandling. I själva verket kan perifera nerver som inte har skadats så länge att de avlivas, återhämta sig. Symtom kan också kontrolleras och nya skador kan förebyggas
1.
Behandla dina bakomliggande sjukdom. Sjukdomar som orsakar din nervskador kan behandlas för att lindra symtomen. Autoimmuna sjukdomar och infektioner, såsom bältros, kan behandlas med immunsuppressiva läkemedel som prednison eller azatioprin. Perifer neuropati också kan orsakas av långvarig hög blodsockernivå. Om du har diabetes och perifer neuropati, strikt kontroll av din blodsockernivå kan minska dina neuropatisk symtom.
2.
Kirurgiska ingrepp som kan ge dig omedelbar hjälp från perifer neuropati som orsakats av belastningsskador . Till exempel orsakar karpaltunnelsyndrom domningar och värk i händerna, men de kan lindras med kirurgi. En kirurg kommer att göra ett snitt i handleden eller Palm. På taket av ditt karpaltunnelsyndrom är skuren för att minska trycket på nerven och öka storleken på tunneln. Eller med ett halkade disk, kan din läkare välja operation som det bästa sättet att vända din perifer neuropati och minska trycket på nerverna. Om smärtan från din perifer neuropati blir för svår, kan en läkare använda ett kirurgiskt ingrepp för att förstöra dina nerver. Däremot kan operationen leda till komplikationer, och lättnad kan vara tillfällig.
3.
Kontrollera din smärta. Om din smärta är mild, kan det lindras med over-the-counter analgetika. Men om din smärta är mer allvarlig eller kronisk, kan du ta antiepileptiska och antidepressiva läkemedel. Du kan också försöka aktuella patchar som innehåller lidokain att lindra smärta. ,

Tips och varningar


 • Karpaltunnelsyndrom om de upptäcks tidigt, kan behandlas med bettskena eller stag slitna nattliga eller användning av förändrade mönster av handen medan du skriver eller andra repetitiva arbetsuppgifter att undvika förvärrande av symptom.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.