komplement för att förebygga benskörhet

Osteoporos är en sjukdom som orsakas av minskad bentäthet. Som ben börjar förlust densitet, de blir sköra och kan gå sönder lätt. Osteoporos kan orsaka täta smärta, minskad kroppslängd och höft och frakturer ryggraden. Det är vanligt hos äldre, men människor som inte får tillräckligt med kalcium, vitamin D, vitamin K, vitamin C och magnesium i kosten, kan drabbas benskörhet tidigt. Kosttillskott hjälpa människor att få vitaminer och näringsämnen som behövs för att förhindra eller försena osteoporos

kalciumtillskott

Kalcium behövs för ett starkt skelett. Bibehålla tillräckliga nivåer av kalcium hämmar bentäthet förlust. Eftersom kroppen inte producerar kalcium, kommer du att få 1. 000 till 1. 500 milligram per dag från livsmedel eller kosttillskott. Leta efter kelaterade kalciumtillskott (kalciumlaktat eller kalcium citrat), eftersom dessa är de enklaste tillskott för kroppen att absorbera. Kroppen kan absorbera endast 500 milligram kalcium i taget, så bryta upp tillägg i mindre bitar och ta med måltider. Livsmedel som ost, mjölk, grönsaker, yoghurt och kalciumrik fruktjuicer är utmärkta källor.

Magnesium Tillägg

Magnesium samverkar med kalcium för att förhindra skelettdensiteten förlust. Leta efter kelaterade magnesium för enklare absorption. En 2-till-1 ratio av kalcium och magnesium rekommenderas (1. 000 milligram kalcium och 500 mg magnesium, till exempel). Magnesiumoxid tillägg finns att tillgå, men de är inte upp i kroppen lika lätt som andra magnesium kosttillskott. Brunt ris, hela korn, majs, gröna grönsaker och nötter är kosten av magnesium.

Zink och koppar Tillägg

Zink och koppar är spårämnen behövs för att upprätthålla bentäthet och ett starkt skelett. Tar 15 till 30 mg zink och 1. Från 5 till 3 milligram koppar tillskott varje dag för att förebygga benskörhet. Havre, frön, råg, krabba, lever och nötter är bra källor för zink och koppar.

Andra spårämnen inkluderar bor och kisel. Om att ta tillskott, är 3 till 5 milligram bor och 25 till 50 milligram av kisel rekommenderas. Rådgör med din läkare för att lära sig mer om spårämnen och förebyggande av osteoporos.

Multivitaminer

Multivitaminer ger många viktiga vitaminer och mineraler som behövs för friska ben och kropp. D-vitamin, till exempel, behövs för att hjälpa kroppen att ta upp kalcium lätt. Solljus är den bästa källan till D-vitamin, men om du inte kan få minst 15 minuter av solljus varje dag, kan en multivitamin hjälp. Multivitaminer också ofta innehåller vitamin C, vitamin K, kalcium, magnesium och spårämnen, såsom zink, koppar, bor och kisel, som behövs för att upprätthålla starka ben. Om du tar andra tillskott, kontakta din läkare att avgöra om du bör ta ett multivitaminpreparat. Mejeriprodukter, fisk och ägg bra källa för vitaminer K och D. C-vitamin finns i juice, tomater och citrusfrukter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.