kronisk gikt behandling

Kronisk gikt är en typ av artrit som orsakas av en ackumulering av urinsyra i blodet, vilket ger upphov till bildning av uratkristaller runt lederna. Villkoret är känd för att orsaka intensiv, plötslig smärta i lederna brukar följas av rodnad och ömhet runt området också, enligt de Mayo Clinic <. h2> Livsmedel ska undvikas Livsmedel som innehåller puriner, även känd som organiska föreningar, kan öka frekvensen av-gikt flare ups. Genom att eliminera dessa livsmedel från din diet, kan du minska graden av gikt. Dessa livsmedel innehåller champinjoner, sparris, blomkål och gröna ärter. Orgel kött såsom lever och njurar bör undvikas, liksom vissa fiskar som är sardiner och ansjovis.

Livsmedel Inkludera

En kost rik på komplexa kolhydrater hjälper till att förhindra gikt uppblossande och bidra till att minska inflammation, enligt till "Allt hälsa Guide till artrit. " Frukt, grönsaker och fullkorn livsmedel är höga i komplexa kolhydrater. Fettsnåla mejeriprodukter, kolsyrade drycker och tofu är också friska och är låga i puriner.

Vatten

Drick mycket vatten för att späda urinsyra i kroppen, som spolar igenom njurarna.

NSAID

Ta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för att minska inflammation och smärta. Kontakta din läkare för att avgöra lämplig dos.

Kortikosteroider

Kortikosteroider kan förskrivas till din genom piller eller injiceras i lederna av din läkare, enligt Mayo Clinic. Denna behandling kontrollerar smärta och inflammation, men kan orsaka ben gallring och ett försvagat immunförsvar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.