långsiktiga effekter för Crohns sjukdom

Crohns sjukdom är en sjukdom i tjocktarmen som kallas en inflammatorisk tarmsjukdom, eller IBD. Fodret i tjocktarmen blir inflammerad och orsakar buksmärta. Crohns sjukdom kan orsaka symtom och komplikationer som bör diskuteras med en läkare

Diarré

Enligt Mayo Clinic, inflammerade tjocktarmen celler utsöndrar stora mängder vatten och salt som orsakar diarré och lös avföring. Återkommande diarré kan kräva förskrivna läkemedel från en läkare om det inte kan hanteras med OTC-läkemedel.

Sår

sår kan utvecklas som små sår på ytan av en patients kolon. Dessa sår kan växa sig större med tiden och tränger djupt in i väggarna i tarmen.

Aptit och vikt

Buksmärtor och kolon inflammation kan orsaka en minskad aptit som kan leda till oönskade viktminskning.

Undernäring

Diarré och inflammation kan minska kolon förmåga att absorbera näringsämnen från maten som en patient har förbrukats. En långvarig brist på järn absorptionen kan leda till blodbrist.

tarmobstruktion

Inflammation och irritation i tarmväggarna kan orsaka en förträngning i tjocktarmen och kan även resultera i en blockerad tarm. Kirurgi kan krävas för att ta bort delar av tjocktarmen som har blivit helt blockerad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.