nya trabekulärt behandling för glaukom

Glaukom resultat av en skada på synnerven som överför information från ögat till hjärnan. Forskning har nyligen vänt sig till trabekelverket, en samling av svampiga vävnaden nära hornhinnan, eftersom vätska som passerar genom denna meshwork höjer ögats inre tryck. Att trycket i sin tur är kopplad med glaukom

Historia

Under 2006 Elisa Ferrer, vid universitetet i Barcelona, publicerat en artikel som identifierat trabekulära nätverket som "en ny måltavla för behandling av glaukom. " Denna artikel publicerades i tidskriften Drug News Perspect.

Betydelse

Glaukom är en ledande orsaken till oåterkalleliga blindhet, drabbar cirka 66. 800 tusen världen, enligt den amerikanska hälso-och sjukvård Foundation (2009). Från och med 202C finns det inget botemedel mot glaukom.

Funktion

Trabekulärt mål för behandling trabekelverket, påverka hur dessa svampig celler expandera, kontrakt och svara på tryck i ögat. På detta sätt kan trabekulär behandling bota glaukom.

Typer

Trabekulärt behandling är fortfarande i sin linda. I framtiden kommer dock trabekulär behandling säkert att bli en typ av läkemedelsbehandling, genterapi, eller både och.

Överväganden

Utvecklingen av en effektiv trabekulärt behandling för glaukom kräver större kunskap om trabekelverket. Från och med 2006 är exakta funktion och aktivitet trabekelverket ännu okända.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.