rättsmedel för Gerd

Gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) är en mag sjukdom som uppstår när syra eller galla flödar tillbaka in i matstrupen och orsaka halsbränna och andra relaterade obehag. Försvagning av esofagus sphincter orsakar GERD i många fall. Detta villkor gör att vätskan kan rinna ner i halsen. GERD kan normalt behandlas med livsstilsförändringar och over-the-counter medicinering. Ibland kan kroniska fall kräva operation eller starkare medicin

narkotika

Lindra GERD med hjälp av over-the-counter läkemedel såsom antacida. , syra-blockerare eller protonpumpshämmare, enligt Mayo Clinic.

Antacida som Tums eller Mylanta kommer att arbeta för att neutralisera syran, men kommer inte att läka inflammation och skador orsakade av reflux. Överanvändning av antacida kan orsaka diarré eller förstoppning hos vissa personer.

Acid blockerare (H-2 receptorblockerare) verkar genom att minska produktionen av syra på cellnivå. Produkter såsom Tagament eller Pepcid faller inom denna kategori. Protonpumpshämmare såsom Prilosec eller Prevacid arbete genom att stänga av syran celler i magsäcken. Detta är den mest populära GERD medicin och det ger också rätt tid för matstrupen att läka utan upprepningar, enligt Mayo Clinic.

Receptbelagda mediciner styrka i alla dessa typer finns för kroniska fall av GERD.

kostförändringar

Titta på vad du äter och utveckla en varierad och hälsosam kost för att förebygga GERD, enligt Mayo Clinic.

Att upprätthålla en hälsosam vikt och äta ordentligt är livsstilsval som påverkar GERD drabbade och de som har andra förutsättningar. Prova att förlora en till två pounds per vecka tills du når din optimala vikt, och försöka att äta hälsosam mat och undvika livsmedel som utlöser symtomen.

GERD-patienter har alla specifika triggers som är individuella men vanliga utlösande livsmedel innehålla fet och stekt mat, choklad, mynta, vitlök och koffein.

dricka och röka

Skär ner på drickande och sluta röka. Alkohol och tobak är båda kan ha en negativ effekt om du lider av GERD, enligt Mayo Clinic.

Alkohol är på den korta listan av gemensamma GERD triggers. Det får inte påverka alla samma sätt, men det är en bra idé att minimera alkoholkonsumtionen när du har denna sjukdom.

Tobaksrökning påverkar korrekt funktion av esofagus sphincter och kan komma med på GERD eller få den att bli värre, enligt Mayo Clinic.

Huskurer

Dryck kylda, fett- gratis (skumma) mjölken varannan timme om du har en GERD blossa upp, enligt Home-Rättsmedel-For-You. com. Mjölken kommer att lugna magen och minska den brännande känslan i samband med problemet. Lägg kummin till vatten och dricker det för att stoppa gas bildas i magen och försämrade reflux som ett annat alternativ.

När du sover på natten, stötta upp huvudet flera inches högre att magen att minska risken för återflöde från magsäcken till matstrupen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.