rättsmedel för knä svullnad

Knäleden är ökänd för skada. På grund av dess komplexa och känsliga nätverk av senor, ligament, brosk och muskler som stödjer och omger den, kan knä svälla på grund av någon av flera skäl. Att veta hur man ska behandla svullnaden kan vara till stor hjälp

RICE

Tillämpa RICE metod för att ditt knä. (R) est knäet genom att få bort den. (I) ce gemensamt med en kall pack för 20 minuter åt gången och låt sedan en 10 minuters uppvärmning period. Applicera en (C) ompression bandage till knäet för att motverka svullnad och ger stöd. (E) levate knä ovan höft nivå genom att backa på den kuddar. Denna kombination av behandlingar är effektiv på en stor majoritet av knä svullnader. Förbättring bör ses inom 24 timmar eller om du behöver söka läkarvård.

NSAID

ta en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen, naproxen, eller acetylsalicylsyra. Dessa läkemedel har en direkt inverkan på svullnad och kan minska smärta och stelhet också. Var noga och kontrollera med din läkare för dosering och biverkningar.

Värmeterapi

Alternativa kylan behandling med värme behandling. Ta ett varmt bad och njuta leden. Om det finns munstycken i badkaret, använda dem för att massera gemensamma och uppmuntra blodflödet. När du har torkat bort, klättra i säng och tillämpa en kall pack. Denna växling av temperaturer uppmuntrar omlopp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.