röd & blå ljusterapi för hudsjukdomar

År 2003 visade NASA studerar effekten av att använda LED (lysdioder) ljusterapi för att läka och främja celltillväxt, och metoden har sedan dess använts av läkare för att minska smärta och inflammation, och skador helande och muskuloskeletala villkor. Ljusterapi har sedan använts för att behandla olika hudåkommor, och används nu som en kosmetisk anti-aging lösning och

Överväganden

Kontakta läkare före behandling. Även ljusterapi är säker och fri från smärta och biverkningar (vilket bekräftas av FDA), det finns kontraindikationer, dvs särskilda villkor kan utesluta denna metod som ett alternativ. Graviditet är en viktig kontraindikation, eftersom ljusterapi risker och effekter på det ofödda barnet är okänd och med 2009. Epilepsi är en annan kontraindikation, eftersom specifika ljus frekvenser kan utlösa anfall. Patienter som är foto-allergisk (exponering för solljus orsakar allergiska reaktioner, såsom hudutslag) inte är bra kandidater för rött eller blått ljus terapi. Medan används utsläppen är inte exakt lika ljus från solen, kan liknande reaktioner inträffa i foto-allergiska patienter. Läkemedel såsom tetracyklin kan orsaka foto-allergier också.

hudtillståndet

Utvärdera hudåkomma, prioritera de specifika frågor och områden huden för behandling. Detta kommer att påverka vilken typ av ljusterapi kommer att vara optimal för att lösa dessa problem. Till exempel kommer huden oegentligheter på grund av särskilda medicinska tillstånd, såsom rosacea, eksem eller Dariers sjukdom, bäst behandlas med röd (eller IR) ljusterapi. Acne och acneärr behandlas med blått ljus terapi.

Hud som visar oönskade estetiska oegentligheter av några särskilda medicinska tillstånd och är bara tecken på åldrande och solskador kommer sannolikt att behandlas med rött ljus terapi. Synliga åldrande tecken är missfärgning av huden i form av hyperpigmentering (mörka fläckar, typiskt åldersfläckar) som orsakas av solexponering, ojämnheter i hudtonen och brist på utstrålning och vitalitet pga blotchiness och torrhet. Fina linjer och rynkor är en textur oro och måttliga till extrema fall kan behandlas med infrarött ljus-teknik. Titan behandling är en typ av behandling som använder infrarött ljus och används för att dra åt slapp hud, och därigenom minska rynkor och utlåning ett mer ungdomligt utseende.

syfte och funktion

Ljusbehandling använder ljusenergi (fotoner) att rikta och stimulera onormala hudceller, som arbetar inifrån och ut. De ljusstrålar avges från handhållna eller overhead-enheter och inte skadar eller bränna huden eller påverkar den omgivande vävnaden i målområdet. Ljuset tränger in i vävnaden ytan huden för att nå de onormala cellerna, "kick-start" cellulära processer som främjar läkning och regeneration av nya celler.

Genom att orsaka en snabb förbättring av cellulära processer såsom omsättning, fläckar klar, färg jämnar ut genom att minska onormal melanin (pigment), huden "plumps" på grund av kollagen restaurering, torrhet och blotchiness försvinna och porer synbart minimeras.

Behandling

Till skillnad från invasiva kosmetiska kirurgiska procedurer, triggers ljusterapi de onormala cellerna att läka på egen hand, vilket är en process som kräver flera, konsekvent behandlingstillfällen. Kravet på antal sessioner beror på hudens tillstånd och önskat resultat. Lyckligtvis sessioner är smärtfri och har inga driftstopp eller återvinning tid och patienter kan återuppta regelbundna aktiviteter direkt efter behandlingen.

Förväntningarna

ljusterapi för hudsjukdomar inte lovar att bota sjukdomen. Till exempel, medan rodnad av rosacea och torrhet i eksem avtar med behandling, de villkor som själva kommer inte utvisas. Patienter som använder ljusterapi som en anti-aging lösning måste vidta nödvändiga åtgärder, såsom användning av höghållfasta solskyddsmedel, som skyddar huden mellan och efter behandlingarna, eftersom ljusterapi inte göra huden något mindre benägna att solskador eller någon annan miljö eller naturliga åldrandet effekter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.