terapi att ta bort ärrvävnad

Ärr uppstår på den mänskliga kroppen för ett antal olika skäl. Du kan utveckla ärr från barndomen villkor såsom vattkoppor eller akne. Du kan också utveckla ärr från operationer eller olyckor. För det mesta, ärr är i allmänhet ingenting annat än ett öga ont för de som har dem, men för andra kan vara källor till smärta. Tack och lov ärr är inte behandlingsbart. Även om det ofta är omöjligt att eliminera ett ärr helt, ganska ofta ärr kan minskas betydligt med hjälp av många olika typer av behandling.

Förstå Scar Tissue

Scars helt enkelt förtjockad lager av hud. . Huden är förtjockad av kollagen som ansamlas i vävnaden. Denna samling av kollagen i ett visst område gör huden hårdare, mindre elastisk och mycket starkare än andra hud vävnad i kroppen. När ett ärr är frisk, kommer den att visas normalt röda färg som kroppen kommer att fortsätta att försöka leverera blod till denna skadad vävnad. Men på sikt ärret kommer sannolikt att bli vit i färgen och stå ut från din naturliga hudfärg. Behandling av ärr är ofta onödigt eftersom tiden ett ärr blir mindre framträdande på egen hand.

Icke kirurgisk terapi

När ett ärr inte minskar i sig och blir en källa till smärta eller självmedvetenhet för dig, det finns både kirurgiska och icke-kirurgiska behandlingar. Den behandling du får för ärr minskning kommer att avgöras av din hudläkare och kommer huvudsakligen att bero på storleken och djupet av ärret. Vissa icke-kirurgiska behandlingar ingår silikon plåster eller gel som kan appliceras på området. Andra kosmetiska behandlingar kan prövas samt att minska ärr utseende. Några av dessa kosmetiska behandlingar inkluderar microdermabrasion, peeling kemiska, injektioner kollagen och fett förfaranden överföring. Ärr bort med hjälp av en laser är också en möjlig behandlingsalternativ för minskning av ärr utseende.

Kirurgisk terapi

kirurgiska ingrepp för att minska uppkomsten av ärr är ofta rekommenderas inte på grund av risken för att orsaka ytterligare ärrbildning. Men i vissa fall operation är det enda alternativet när ärr bli en källa till smärta. Exempelvis ärr i samband med tidigare ryggkirurgi blir ofta smärtsamma när ärrvävnad entwines med nerver. Ett kirurgiskt ingrepp är ofta det enda sättet att rätta till detta tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.