testosteron för behandling av diabetes

Diabetes är en ganska vanlig diagnos som påverkar både män och kvinnor. Mäns kroppar går genom farliga förändringar i testosteronnivåer och övergripande hälsa och sexuell hälsa på grund av typ 2 diabetes. Det finns behandlingar som är tillgängliga för att hjälpa män i denna situation. Det finns inget känt botemedel för diabetes, men läkarna kan peka specifika problem i kroppen och hjälpa genom att fastställa dessa problem och minska de negativa effekterna av diabetes

testosteronnivåer

Men med typ 2 diabetes har en lägre nivå av testosteron. Som ett resultat av hypofysen inte längre fungerar. Hypofysen är oerhört viktigt eftersom det styr alla hormoner i kroppen, enligt en rapport på CBS News hemsida.

Hypofysen Effects

Eftersom män med diabetes har hypofys som inte fungerar korrekt, är de i riskzonen för hög fettmassa, låg muskelmassa, låg bentäthet, depression och erektil dysfunktion. Alla dessa problem är allvarlig och försämra en diabetiker livskvalitet. Fetma, bortsett från att orsaka hjärtproblem, kan orsaka testosteronnivåer att sjunka ytterligare.

Luteiniserande hormon

luteiniseringshormon hos män signalerar testiklarna att göra testosteron. Under diabetes, stängs hypofysen i grunden ut och, som en följd av detta kan luteiniserande hormonet inte längre tala om testiklarna för att skapa mer testosteron i kroppen. Den låga nivån av testosteron leder till erektil dysfunktion.

testosteronbehandling

Testoterone behandling kan bli nödvändig för vissa män att hjälpa till att återställa det hormon tillbaka in i kroppen. När testosteron införs återfår kroppen några av funktion. Detta botar inte diabetes, men det hjälper män att bli mer stabila och eventuellt hjälper till att lindra erektil dysfunktion.

Slutsats

Även diabetes inte kan botas, kan den hanteras. Med hormonersättningsterapi hjälper män att återställa testosteron i sina kroppar. I sin tur hjälper testosteron behandla många av de problem som orsakas av hypofysen dysfunktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.