typ av tejp som används för plantar fasciit

Plantar fasciit är en fotskada som kan behandlas med tejpning eller band. Det finns många typer av tejp som du kan använda för detta, varav några är tejp zinkoxid, elastiska lim och tejp sammanhållet

Identification <.

plantar fasciit är smärtsamt fotskador som kännetecknas av irritation och svullnad av plantar fascia --- bandet av vävnad på botten av foten. Detta tillstånd är vanligt bland löpare.

Behandling

Bortsett från tejpning andra konservativa behandlingsmetoder för plantar fasciit omfatta tillämpning is, vila, upplyftande, stretching, med hjälp av ortopediska insatser och ta över disk anti-inflammatorisk medicin.

Typer av Tape

Det finns många typer av sporter bandning som du kan använda. Zinkoxid tejp, elastiska lim och sammanhängande är några av de vanligaste typerna av tejp som används för plantar fasciit.

Zinkoxid band har lim som innehåller zinkoxid. Den levereras i många bredder och tårar lätt. Detta bandage hjälper till att skydda huden mot blåsor.
Elastisk plåster är gjord med elastiskt material typ tejp som fastnar på huden. Det går sönder inte lätt, så du behöver sax för strips.
Cohesive bandage är elastisk och håller sig till sig själv men inte på huden. Användning av tejp lim spray är nödvändig. Sammanhållet bandage också kan rivas enkelt med fingrarna och finns i en mängd olika färger.

Funktion

förpackningsband är en värdefull teknik vid behandling av plantar fasciit. Det kan hjälpa att förhindra ytterligare skada och skydda fascia genom att begränsa dess rörelse. Strapping hindrar över-eller onormala rörelser och samtidigt ge stöd till den omgivande benmusklerna.

Överväganden

Låt inte tejpen på foten hela dagen och hela natten för att detta kommer att hindra huden från att andas. Undvik också att bandning foten alltför snäv eftersom detta kan lämna det stoppas och begränsa cirkulation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.