vad är ketokonazol schampo?

Ketokonazol är en typ av receptbelagd medicin som används för att behandla svampinfektioner. Läkare ordinera ketokonazol schampo för behandling av sjukdomar som drabbar hårbotten

Funktion

Ketokonazol schampo funktioner genom att förhindra svampceller från att producera en ämne som kallas ergosterol, vilket är nödvändigt för svampen att överleva.

Fördelar

Ketokonazol är framgångsrik i att eliminera en bakteriell tillstånd som kallas som sol svampen, som orsakas av svampar tinea versicolor och Pityriasis versicolor. Läkare också föreskriva schampo för att eliminera Pityrosporum ovale, en typ av jäst som orsakar mjäll.

Tidsplan

I många fall är endast en ansökan av ketokonazol schampo nödvändigt, rapporterar Drugs. com. När du använder ketokonazol schampo rekommenderar Mayokliniken att du lämnar lösningen i stället för 5 minuter efter löddrande före sköljning ditt hår.

Biverkningar

Eventuella biverkningar av ketokonazol schampo inkluderar hår oiliness, huvudvärk, förändringar i hår textur och hårbotten torrhet, klåda, sveda, brännande känsla eller rodnad. I sällsynta fall orsakar ketokonazol schampo håravfall, varnar Mayo Clinic.

Varningar

Eftersom den muntliga versionen av läkemedlet är känt för att orsaka fosterskador, läkare sällan ordinera ketokonazol schampo för gravida eller ammande mödrar. Ketokonazol schampo inte är normalt föreskrivs för barn under 12 år, rapporterar Mayo Clinic.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.