varför en yngre person får bältros

Bältros orsakas av varicella främja viruset. Detta virus är också ansvarig för att orsaka vattkoppor. Bältros, som även kallas herpes zoster, finns normalt hos vuxna över 50 års ålder, men det är också möjligt för en yngre person att utveckla bältros

nyfödda

Om mamma har utvecklat ett fall av vattkoppor upp till 21 dagar före förlossningen, kan barnet utveckla vattkoppor inom några dagar efter födseln. Dessa barn har en ökad risk att utveckla bältros upp till fem års ålder.

Nedsatt immunförsvar System

Ungdomar som har nedsatt immunförsvar på grund av en autoimmun sjukdom löper en ökad risk för att utveckla bältros. Vissa tillstånd som predisponerar en att utveckla bältros är leukemi, lymfom, cancer eller humant immunbristvirus (HIV).

Chicken Pox

Om en ung person har haft vattkoppor, har han eller hon en chans att utveckla bältros.

Reoccurence av bältros

Om en ung person har haft bältros en gång, det är möjligt att utveckla bältros igen. Även sällsynta, andra eller tredje fall av bältros har påvisats.

Förebyggande

Den bästa förebyggande för bältros är skydd mot vattkoppor. Om en person aldrig utvecklar vattkoppor, kommer han inte utveckla bältros. En vaccination av vattkoppor har funnits i USA sedan 1995.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.