Hur man testar öga dominans

Du har en föredragit öga som hjärnan bearbetar visuell information, ungefär som hur du är högerhänt eller vänsterhänt. Detta är inte ett medvetet beslut och större delen av tiden kommer du inte vara medveten om detta val i ditt dagliga liv. Dock kommer en ögonspecialist kontrollera ofta ögat dominans, även känd som okulär dominans, innan du genomgå korrigerande ögonoperationer eller är föreskrivna linser. Att veta ditt öga dominans är också till hjälp i aktiviteter som kräver noggranna mål och precision, som i bågskytte eller pool. Den Miles testet är ett enkelt sätt att avgöra vilken öga är dominant
1.
Förläng båda armarna framför dig med handflatorna utåt och tips av tummen pressas mot varandra.

2.
Touch pekfingrarna tillsammans medan tummarna fortfarande samman till en droppformad hål med båda händerna.
3.
flytta händerna mot varandra med fingrarna överlappande tills hålet är ungefär två inches isär.
4.
fokusera på något ännu föremål som en dörrknopp eller en klocka på andra sidan av rummet. Håll båda ögonen öppna och armarna utsträckta som dina händer upp till dina synfält. Centrera objektet genom hålet som gjorts av dina händer.
5.
Blunda med höger öga. Om objektet är fortfarande synlig genom hålet och sedan ditt vänstra öga är dominant. Om objektet försvinner när du stänger din vänstra öga, sedan höger öga är dominant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.